TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Budgetvänliga hörlurar från Belkin

Belkin ger oss fyra nya modeller i SoundForm-serien, inklusive sina första öppna öronproppar SoundForm ClearFit.

Av / 2024-09-05 - 15:05
Budgetvänliga hörlurar från Belkin

Belkin lanserar fyra nya hörlursmodeller på årets IFA-mässa i Berlin.

ClearFit: Öppen för nya möjligheter

I den alltmer mättade hörlursdjungeln öppnar sig nu en ny marknad för öppna öronproppar och hörlurar. Belkin vill vara en del av detta genom att lansera SoundForm ClearFit. Det som skiljer dem från traditionella öronproppar är att de inte blockerar hörselgången.

Fördelarna är många: Du kan höra din omgivning medan du lyssnar på musik eller podcasts, vilket ökar säkerheten när du färdas i trafiken eller tränar utomhus. De möjliggör också längre användningsperioder utan obehag eller svettning i hörselgången. För naturälskare innebär det att du kan njuta av både ditt favoritprogram och fågelsång under promenaden. Nackdelen är ofta begränsad djupbas, och det ska bli spännande att höra om samma sak gäller här.

ClearFit är försedda med 14,2 mm element och lovar upp till 26 timmars total batteritid med laddningsfodralet. De är IPX5-certifierade för svett- och vattentålighet, vilket gör dem väl lämpade för träning.

Belkin SoundForm ClearFit_sand-enhanced
SoundForm ClearFit. Foto: Belkin

Grupptest kommer

För hörlursentusiaster kan det vara värt att notera att vi planerar ett grupptest av öppna hörlurar inom en snar framtid, där vi kommer att ta en närmare titt på hur ClearFit och liknande modeller presterar i detta växande marknadssegment.

Belkin SoundForm Isolate_black-enhanced
SoundForm Isolate är Belkins första brusreducerande over-ear-hörlurar. Foto: Belkin

Andra modeller

Utöver ClearFit lanserar Belkin tre andra modeller:

  • SoundForm Rhythm: Kompakta trådlösa öronproppar för vardagsbruk.
  • SoundForm Isolate: Belkins första over-ear hörlurar med aktiv brusreducering (ANC).
  • SoundForm Surround: Over-ear-hörlurar med fokus på samtalskvalitet.
Läs också Många funktioner Med Belkin SoundForm Pulse får du gott om funktioner för pengarna, plus en möjlighet att få riktigt bra ljud.

Alla modeller följer Belkins föredragna klangbalans kallad Signature Sound, som utlovar ett balanserat ljud med djup bas och klara röster. De är också utrustade med Environmental Noise Cancellation (ENC), som syftar till att förbättra samtalskvaliteten i bullriga miljöer.

Belkin SoundForm Surround
SoundForm Surround har inte brusreducering, men ska ha extra tydligt tal. Foto: Belkin

Med fokus på miljön

Belkin positionerar sig i den lägre delen av prisskalan. Här finns många slit-och-släng-produkter, som är de största bovarna när det gäller miljöfarligt avfall. Det är därför Belkin betonar PCR-plast (post consumer recycled) snarare än post-industriell återvinning (PIR). De ifrågasätter hur korrekt det är att kalla något återvunnet, när man i själva verket gör något av överskottsmaterial efter produktionen. Det är först när man återvinner något som redan har haft ett liv som en färdig produkt som det verkligen är återvunnet, menar Belkin.

Belkin SoundForm Rhythm_black-enhanced
SoundForm Rhythm är öronproppar för vardagsbruk. Foto: Belkin

Priser och tillgänglighet

Priserna varierar mellan olika modeller, men ClearFit finns redan tillgänglig på utvalda marknader till ett rekommenderat pris på 60 Euro. Du kan hitta dem på Clas Ohlson, till exempel, för 500 kronor.

Soundform Rhythm kostar 30 Euro, de brusreducerande Isolate finns tillgängliga för 60 Euro, medan Surround-hörlurarna utan brusreducering men med extra tydligt tal kostar 40 Euro.

Mer info: belkin.com

Foto: Belkin

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen