TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beyerdynamic Aventho 300

Utlovar kanonbra ljud, effektiv brusreducering och 3D-ljud.

Av / 2024-09-09 - 17:24
Beyerdynamic Aventho 300

Vi spetsar alltid öronen när Beyerdynamic lanserar nya hörlurar. Det brukar betyda högklassig ljudkvalitet, och vi har länge varit entusiastiska över deras trådbundna hörlurar för hi-fi.

Men självklart gör de även trådlösa hörlurar, och nu är det dags för en ny generation hörlurar och öronproppar, riktade mot premiumsegmentet, där bland andra Sony och Bose möter med tuffa konkurrenter.

Läs också Beyerdynamic Amiron Wireless Beyerdynamic skojar inte när de bygger trådlösa hörlurar. Amiron är de dyraste – och bästa – vi har testat.

Flaggskeppet är Aventho 300, en trådlös hörlur i sober design som stöder Dolby Atmos med Dolby Head Tracking, vilket innebär att ljudet rör sig när du vrider på huvudet eller rör dig bort från ljudkällan. Självklart finns här adaptiv brusreducering och man kan justera ljudet med eq, eller välja mellan olika ljudprofiler.

Det som gör oss glada är att de också har Beyerdynamic Stellar.45-element på insidan, vilket är detsamma som i hörlurarna DT 770 PRO X Limited Edition, DT 700 PRO X och DT 900 PRO X, för hi-fi- och studioanvändning. Det bådar mycket gott för ljudupplevelsen.

Läs också Mer behöver inte proffs betala Beyerdynamic DT 900 Pro X passar både proffs och entusiaster, de är lätta att använda med billig utrustning och de låter mycket dyrare än vad de är.

De har också Multipoint Bluetooth 5.4, så att de kan anslutas till flera olika enheter, och de har medhörning, så att du kan bära hörlurarna och höra vad som sägs utanför.

Hörlurarna, som har upp till 50 timmars batteritid med brusreducering aktiverad, verkar mycket välbyggda, med en aluminiumbåge som är borstad på både den svarta och vita versionen.

Foto: Lasse Svendsen

De har stöd för AAC, aptX Lossless, aptX Adaptive och LE Audio via Bluetooth 5.4.

Det finns som sagt en app, och hörlurarna kommer att finnas tillgängliga i oktober för 399 Euro, vilket placerar dem i samma segment som utmanarna från Sony och Bose.

Foto: Lasse Svendsen

Intressant nog erbjuder de nya öronpropparna LDAC-kodek, utöver AAC och SBC, och Amiron 300, som kostar 249 Euro, har också aktiv brusreducering, sex mikrofoner för brusreducering och bra samtalskvalitet, och de är en slags hybridvariant. Eller en korsning mellan träningsproppar och hi-fi-proppar. 10 mm element är ansvariga för ljudet.

De spelar i tio timmar på en laddning, sju med brusreduceringen aktiverad, och kommer precis som Aventho 300 att finnas tillgängliga i oktober i svart eller vitt.

Foto: Beyerdynamic

Det kommer också att finnas en billigare version kallad Amiron 100, som kostar 179 Euro och har aktiv brusreducering. Den enklare versionen spelar i åtta timmar – sex med brusreducering, och det finns ström för ytterligare 19 timmars musik i fodralet.

Foto: Lasse Svendsen

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen