TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Altec Lansing ANC Wireless 2in1 hörlurar

Med brusreducering och volymbegränsning.

Av / 2024-09-12 - 12:01
Altec Lansing ANC Wireless 2in1 hörlurar

Altec Lansing hör definitivt till legenderna i en bransch som har funnits sedan Thomas Alva Edison spelade in Mary Had A Little Lamb på en vaxrulle.

Tillsammans med JBL och andra har Altec Lansing varit en del av den amerikanska hi-fi-industrin långt innan termen föddes.

Det började 1927 och de flesta som har varit på bio har förmodligen hört ljudet från Altec Lansings högtalare som är gömda bakom filmduken. De enorma hornhögtalarna som de kanske är mest kända för finns numera bara på andrahandsmarknaden, men varumärket finns fortfarande på produkter som är mycket mer tillgängliga för allmänheten.

Altec Lansing tillverkar Bluetooth-högtalare i alla storlekar, men också hörlurar, och i ett segment som växer explosionsartat, hörlurar för barn.

Foto: Lasse Svendsen

De flesta kostar inte särskilt mycket och är relativt enkla konstruktioner, med en kabel som man kopplar in i sin surfplatta eller mobiltelefon. Gemensamt för dem är att de har en begränsad ljudvolym, så att barnen inte kan vrida upp volymen till en nivå som på sikt kan skada hörseln.

Som nämnts är de flesta barnhörlurar av den enkla sorten som inte kostar mycket att byta ut om de går sönder, vilket de lätt kan göra när vilda barn leker. På IFA-mässan i Berlin fick vi upp ögonen för en relativt billig hörlur, också den med volymbegränsning, men helt trådlös och med aktiv brusreducering.

Foto: Lasse Svendsen

Den heter ANC Wireless 2in1 On-Ear och finns i färgerna svart, blå och rosa. Den är trådlös och har aktiv brusreducering. Hörlurarna är inte avsedda för de yngsta barnen, utan Altec Lansing säger att de passar bäst för barn i åldern 7-8 år eller äldre. De spelar i upp till 15 timmar på en laddning och tål att vara ute i regnet.

De har en volymgräns på 85 dB för att säkerställa att de inte skadar barnens hörsel. Tom Bækkevold på Tura Scandinavia säger att hörlurar för barn växer snabbt även i Norden, och att efterfrågan på trådlösa hörlurar för barn också ökar. Vi tror att dessa hörlurar för 499 kronor kan vara precis det som många föräldrar letar efter.

Foto: Lasse Svendsen

Jag nämnde högtalare, och även om Altec Lansing inte längre tillverkar stora hornhögtalare, så tillverkar de högtalare som är mycket mer tillgängliga för de flesta.

Som HydraBoom RGB Waterproof. En vattentät Bluetooth-högtalare som faktiskt flyter. Perfekt för båtfolk och poolbesökare. Den spelar i 16 timmar, har RGB-belysning och kostar 1 799 kronor. Det är bara en av flera vattentäta högtalare från Altec Lansing, där priserna börjar så lågt som 349 kronor.

Foto: Lasse Svendsen

ANC Wireless 2in1 On-Ear och HydraBoom finns redan hos utvalda återförsäljare, enligt Tom Bækkevold på Tura Scandinavia.

Läs också 10 trådlösa hörlurar Njut av värmen – men stäng inte av musiken! Här är de bästa trådlösa hörlurarna, både med och utan aktiv brusreducering.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Dessa hörlurar är inte som några andra

DJ-hörlurar utan sladd

Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO

De mest avancerade öronpropparna

Bowers & Wilkins vill vara i din ficka

Googles nya öronproppar är smartare och tystare

Rulla till toppen