TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Technics SC-CX700 Wireless Speaker System

Streaming, HDMI och rumskalibrering.

Av / 2024-09-05 - 15:21
Technics SC-CX700 Wireless Speaker System

Med SC-CX700 lovar Technics att ge dig mycket bättre ljud än vad du kan få från en soundbar. De små, aktiva högtalarna har allt inbyggt och kan placeras där det passar dig. På en bokhylla, på en skänk, på golvstativ eller på väggstativ. Var du än placerar dem får du bättre ljud än vad en soundbar kan ge. Det självklara är förstås en riktig stereobild, men med Space Tune, som kalibrerar ljudet efter det rum där högtalarna står, ska man få en optimerad ljudbild.

Foto: Technics

Högtalarna finns i färgerna grå, svart och terrakottabrun och är trådlösa – och har allt du behöver inbyggt, till exempel Wi-Fi för streaming. HDMI finns också, så att du kan ansluta ditt TV-ljud direkt till högtalarna.

Och självklart finns det en app, Technics Audio Center-appen, där du kan styra musiken, ställa in ljudet som du vill ha det och aktivera Space Tune för att optimera ljudet oavsett var i rummet högtalarna är placerade.

Foto: Technics

Inuti finns en av Technics digitala Jeno Engine-förstärkarmoduler, som driver ett koaxialelement med ett så kallat smooth flow-membran, som Technics hävdar ska ge en stor, dynamisk ljudbild. I mitten av högtalarelementet sitter en ringdiskant, och Technics använder något de kallar Model Based Diaphragm Control (MBDC), som kontrollerar membranets rörelse även när ljudtrycket är högt.

Elementet är monterat i kabinettet med hjälp av något som kallas Balanced Driver Mounting Architecture (BDMA), som är utformat för att dämpa kabinettvibrationer. Elementet stöds på insidan med extra förstärkning för att eliminera interna vibrationer. Under högtalarelementet finns en så kallad smooth flow basreflexport, som förlänger basåtergivningen och ger en fyllig ljudbild med rikare basåtergivning.

Foto: Technics

Vi har hört högtalarna, om än bara för en kort stund. Men de gav oss intrycket av ovanligt fullvuxna högtalare, särskilt för sin storlek. De levererade ett knivskarpt stereoperspektiv med övertygande basåtergivning, och lät ovanligt rent och snyggt, även när ljudtrycket var av det generösa slaget.

De stöder Google Cast, Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music HD, internetradio, men inte Apple AirPlay av någon konstig anledning.

Foto: Technics

Högtalarna har också en inbyggd skivspelaringång, så det är inte bara trådlöst och TV som gäller, de kan också spela musik från vinylskivor. SC-CX700 ska finnas tillgänglig i oktober till ett pris av cirka 2 500 Euro, vilket motsvarar vad KEF tar för ett par LS50 Wireless II.

Läs också Släng din soundbar Trådlös musik i stereo blir inte bättre än med KEFs små högtalare.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Budgetvänliga bokhyllehögtalare

Bättre ljud och längre speltid

Ny guldstandard från Monitor Audio

Sonos överväger att göra en helomvändning

Kraftfull högtalare för stereo och hemmabio

Sonus faber återupplivar en gammal favorit

Passiva eller aktiva högtalare?

Sonos ber om ursäkt för app-uppdatering

Män vill ha BAS!

Överraskande prisvärd high-end

Pillret som förbättrar humöret

Legendarisk gitarrförstärkare får nytt liv

Rulla till toppen