TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Överväger att relansera den gamla Sonos-appen

Efter långvariga problem med appen så kan det nu bli aktuellt att återgå till den gamla S2-versionen av Sonos-systemet

Av / 2024-08-15 - 12:47
Överväger att relansera den gamla Sonos-appen

Sonos är i blåsväder efter en rad problem med den senaste Sonos-appen, som lanserades i maj 2024. Nu överväger Sonos enligt uppgift att återgå till den gamla versionen från 2020, i hopp om att minska kundernas frustration. Detta enligt Chris Welch på The Verge, som ofta är tidigt ute med trovärdiga Sonos-rykten.

Den nya appen har orsakat en hel del problem för lojala Sonos-användare och fått mycket negativ feedback på grund av återkommande buggar och brister. Förtroendet för den traditionsrika amerikanska högtalartillverkaren, som också nyligen släppte sina första hörlurar – Sonos Ace – verkar nu vara på bottennivå.

Läs också - Den nya Sonos-appen suger Sonos, kungen av trådlösa högtalare, släppte nyligen en omfattande uppdatering av sin mobilapp. Den har inte fallit i god jord.

Ironiskt nog var det användarvänlighet och stabilitet som gjorde Sonos produkter populära från första början. Som ett resultat av detta har Sonos VD Patrick Spence ett tufft jobb med att återupprätta företagets rykte. Han har lovat att göra bot och bättring och lägga nya produktlanseringar på is tills misstagen har rättats till.

Läs också Sonos ber om ursäkt för app-uppdatering Efter arga klagomål erkänner nu Sonos att det gick fel och berättar vad man ska göra åt det.
Läs också Sonos app dödar försäljningen - måste skjuta upp nya produkter Sonos skjuter upp lanseringen av två nya produkter tills den dåliga appen har åtgärdats.

Men problemen verkar bara fortsätta, till den grad att det nu anses vara ett verkligt alternativ att återgå till den tidigare generationen av appen från 2020. Detta kan dock visa sig vara tekniskt utmanande, eftersom mycket av funktionaliteten har flyttats till molnet under tiden.

Enligt The Verge uppskattar Sonos att det kommer att kosta mellan 20 och 30 miljoner dollar att åtgärda situationen på kort sikt. Detta är en av de mest turbulenta tiderna i Sonos historia, och nyligen var företaget tvunget att säga upp cirka 100 anställda till följd av situationen.

Vändningen har inte bekräftats officiellt ännu, och under tiden arbetar man också med den nya appen, med uppdateringar som släpps varannan vecka. Bland de senaste nyheterna finns en funktion som påverkar Sonos Ace och Android-telefoner:

Läs också Sonos Ace har ett ess i rockärmen – nu även för Android och flera soundbars En ny uppdatering gör funktionen "Flytta tv-ljudet" tillgänglig för många fler.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Budgetvänliga bokhyllehögtalare

Bättre ljud och längre speltid

Ny guldstandard från Monitor Audio

Sonos överväger att göra en helomvändning

Kraftfull högtalare för stereo och hemmabio

Sonus faber återupplivar en gammal favorit

Passiva eller aktiva högtalare?

Sonos ber om ursäkt för app-uppdatering

Män vill ha BAS!

Överraskande prisvärd high-end

Pillret som förbättrar humöret

Legendarisk gitarrförstärkare får nytt liv

Rulla till toppen