Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Marantz Horizon-högtalare

Marantz gör en Bang & Olufsen med Horizon-serien.

Av / 2024-10-22 - 15:50
Marantz Horizon-högtalare

Med högteknologiska material, 100 LED-lampor och dolda högtalarelement gör Marantz med Horizon och Grand Horizon debut på marknaden för high-end bordshögtalare. Som hittills har dominerats av Bang & Olufsen och utmanats av Bowers & Wilkins och Devialet.

Högtalarna i Horizon-serien finns i två storlekar: Horizon och Grand Horizon.

De är byggda ganska lika egentligen, men den större Grand Horizon har ett större baselement i ett större kabinett.

Båda högtalarna är byggda med högtalarelement som ska ge en 360-graders spridning av ljudet, och de är täckta av något som Marantz kallar Seamless Ecofibre. Det är ett hållbart tyg som tillverkas av återvunnen havsplast och som finns i tre färger.

Low Marantz Horizon Marantz Champagne Location 1

Annons

De trådlösa högtalarna står på en färgmatchad marmorbas, men de kan också placeras på ett stativ i amerikansk valnöt, som på bilden ovan. Till båda modellerna finns även ett väggfäste.

Läs också Bang & Olufsen BeoPlay A9 Bra ljud finns i alla möjliga former och storlekar. Bang & Olufsens trådlösa tallrik imponerar med ett ovanligt utseende och ett helgjutet ljud!

Horizon och Grand Horizon har stöd för den trådlösa plattformen HEOS, Apple AirPlay2, Bluetooth, och man kan streama via appen från tjänster som Spotify, Deezer, Amazon Music och Tidal.

De har ingångar för analoga (RCA) och digitala (optisk) ljudkällor samt HDMI-ingång för TV-ljud med stöd för Dolby Atmos.

Högtalarna är byggda på samma sätt, men är lite olika bestyckade. Den mindre Horizon har 310 W effekt, Grand Horizon 370 W. Horizon har en inbyggd 165 mm bas och två 25 mm diskanter samt tre 50 mm fullregisterelement placerade runt baselementet som är monterat i mitten.

Low Marantz Horizon Midnight Sky Location 7
Foto: Marantz

Den större Grand Horizon har en kraftfullare bas på 200 mm, tre 25 mm diskantelement och fyra 76 mm fullregisterelement. Båda använder en Marantz Mirage DSP (Digital Signal Processor) och man kan välja ljudinställningar i appen. Där hittar man också en inställning som heter Sound Master, som ställer in ljudbilden i Horizon eller Grand Horizon så som Marantz Sound Master, Yoshinori Ogata, menar att ljudbilden ska vara.

Low Marantz Horizon Marantz Champagne Location 3
Foto: Marantz

Marantz Horizon kostar 43 000 kronor, den större Grand Horizon kostar 69 000 kronor, och båda kommer att finnas tillgängliga från och med den 14 januari 2025 i färgerna Midnight Sky, Moon Ray och Marantz Champagne. Stativet i amerikansk valnöt kostar 8 600 kronor.

Low--Marantz - Horizon Midnight Sky - Front Low--Marantz - Horizon Midnight Sky - Rear Low--Marantz - Horizon Tripod - Front 1
<
>
Foto: Marantz

Läs också Devialet Gold Phantom Just när vi trodde att gränserna var tänjda till bristningsgränsen så överträffar Devialet sig själva. Gold Phantom är den grymmaste småhögtalaren vi har hört.
 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

High-end högtalare för den designmedvetne

NU: Sonos lanserar ny soundbar och subwoofer

Beolab 50 och Beosound Theatre i Ferrari-version

JBL sätter färg på festen

Ännu djupare bas från SVS

De största högtalarna någonsin från Arendal Sound

Se vad Naim och Focal har kläckt!

Budgetvänlig KEF-serie med Meta-teknik

Vi presenterar DALIs nya high-end-serie

Linn lanserar ny högtalarserie

Osynliga Lyngdorf för hemmabio

På fabriksbesök hos Marshall

Ljud & Bild