De är ganska små, men som vi har märkt i tester vet vi att även små Klipsch-högtalare kan trycka till ordentligt. De här är knappast något undantag, för Heritage Pro Media 2.1 har en subwoofer. Och två små tvåvägshögtalare med Klipschs välkända Tractrix-horndiskant.
Högtalarna är aktiva, vilket innebär att förstärkarna som sitter i subwoofern driver alla tre. Den 8 tum stora bashögtalaren drivs av en 15-watts förstärkarmodul och de två satellithögtalarna har 35 watt effekt vardera.
Tack vare Klipschs välkända effektivitet lär det går att spela högre än vad storleken antyder. Och högtalarsystemet, som passar lika bra på skrivbordet som i vardagsrummet, kan kopplas till externa ljudkällor.
Förutom Bluetooth för enkel streaming av musik från mobiltelefonen kan man koppla in en analog ljudkälla på baksidan av subwoofern. HDMI eller digitala ingångar finns inte, så det här är inga givna TV-högtalare.
Men för den som spelar in musik hemma, eller vill ha ett trådlöst högtalarsystem i vardagsrummet med mer effekt än vad som är normalt från småhögtalare, kan Heritage Pro Media 2.1 vara ett utmärkt val.
Högtalarna finns i valnöt med ljusa tygfronter och i svart med grå fronter, och är bara 20,3 cm höga och 14 cm djupa. Subwoofern har måtten 30,5 x 25,4 x 38,1 cm och kan klämmas in på en hylla eller ställas på en bänk.
Enligt Klipsch ska Heritage Pro Media 2.1 sträcka sig hela vägen från 29 till 20 000 Hz, ett väldigt brett frekvensomfång för ett så kompakt högtalarsystem.
Klipsch-systemet är redan på väg ut till butikerna och kostar 4 300 kronor.
Läs hela artikeln med LB+
Julerbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser