Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bang & Olufsen och Ferrari med ny exklusiv kollektion

Vill du ha dessa? Då får du hosta upp.

Av / 2024-10-08 - 09:23
Bang & Olufsen och Ferrari med ny exklusiv kollektion

Bang & Olufsen och Ferrari är två väldigt olika tillverkare, men de har ändå en del saker gemensamt: Båda varumärkena tilltalar dem som värdesätter kvalitet, hög prestanda och lyxig design – och som kan betala för det.

Det som började som en radiotillverkare och ett racingteam har vuxit till två av världens mest ikoniska varumärken inom sina respektive områden.

B&O är kända för sin banbrytande elektronik och design, medan Ferrari har uppnått legendarisk status inom motorsport.

På något sätt har det uppstått ljuv musik mellan de två tillverkarna och resultatet är The Ferrari Collection, som nu utökas med högtalarna Beolab 50, Beosound Theatre Soundbar och den kompletta TV-lösningen Beovision Theatre TV.

Både Ferrari och Bang & Olufsen strävar efter den mest kraftfulla upplevelsen. Med den här kollektionen hyllar vi aluminium, som är ett signaturmaterial för båda varumärkena. Resultatet är banbrytande ljud och bild som kombinerar italiensk passion och dansk elegans”, säger Bang & Olufsens VD Kristian Teär.

Annons
(Foto: Bang & Olufsen)
Läs också Ferrari-samarbete ger vackra röda Bang & Olufsen-produkter Vi gillar verkligen vad vi ser när Bang & Olufsen samarbetar med Ferrari om en helt ny röd färg för en rad produkter.

The Ferrari Collection

Sedan 2023 har de två varumärkena samarbetat kring kollektionen, där utvalda B&O-produkter pryds av Ferraris välkända färger. Tidigare har det handlat om små och nätta B&O-produkter som du kan ha med dig i väskan – men nu är det dags att ta fram de stora kanonerna.

En uppsättning Beolab 50 Ferrari Edition golvhögtalare kostar strax under en miljon kronor, och TV/soundbar-installationen kostar en kvarts miljon! Det här är alltså för dig som redan har en Ferrari eller två i garaget.

Ljud & Bild testade produkterna när de var i sin ursprungliga B&O-version, och vi kan bekräfta att prestandan är fantastisk. Men som vanligt får man betala lite extra för de vackra linjerna och de lyxiga materialen.

Den speciella färgen Grigio Corsa skapas med hjälp av en speciell anodiseringsprocess och sandblästring, vilket resulterar i en matt och sofistikerad ytfinish. Bang & Olufsen har dessutom för första gången använt aluminiumlameller på Beolab 50 och Beosound Theatre, som en tydlig referens till Ferrari-bilar.

Läs också Vi testar B&O:s häftigaste soundbar Bang & Olufsens senaste skapelse, Beosound Theatre, är definitivt något av det grymmaste vi både har sett och hört i soundbar-kategorin. Men den kostar!

Läs också Bang & Olufsen BeoLab 50 Bang & Olufsens nya högtalare tar kontroll över lyssningsrummet och lyfter upplevelsen till oanade höjder.

Här är nyheterna i Ferrari-kollektionen

• Beolab 50 Ferrari Edition: En kraftfull aktiv högtalare med en justerbar akustisk lins för en optimal ljudupplevelse. Integrerar Ferraris ikoniska röda racingränder och Grigio Corsa-färgade aluminiumlameller.

• Beosound Theatre Ferrari Edition: En elegant och kraftfull soundbar med tolv specialdesignade högtalarelement för en omslutande ljudupplevelse. Tillverkad av Grigio Corsa-färgad aluminium med Ferraris dansande häst på toppen av aluminiumvingarna.

• Beovision Theatre Ferrari Edition: Komplett ljud- och bildåtergivning för en omslutande filmupplevelse. Finns med 55”, 65” eller 77” skärm. Tillverkad helt i Grigio Corsa-färgad aluminium med röda detaljer.

Priser och tillgänglighet

Den nya Ferrari-kollektionen är tillgänglig i utvalda Bang & Olufsen-butiker. Specialutgåvorna från Ferrari-kollektionen kan beställas från och med idag. Beolab 50 Ferrari Edition kostar från 925 000 kronor per par. Beosound Theatre Soundbar-lösningen kostar från 185 000 kronor.

Beovision Theatre TV-lösningen med soundbar, motoriserat golvstativ och Beoremote One kostar från 255 000 kronor. OBS! Detta är priset exklusive skärmen, som vanligtvis är en LG G4 OLED eller liknande.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Beolab 50 och Beosound Theatre i Ferrari-version

JBL sätter färg på festen

Ännu djupare bas från SVS

De största högtalarna någonsin från Arendal Sound

Se vad Naim och Focal har kläckt!

Budgetvänlig KEF-serie med Meta-teknik

Vi presenterar DALIs nya high-end-serie

Linn lanserar ny högtalarserie

Osynliga Lyngdorf för hemmabio

På fabriksbesök hos Marshall

Mycket bättre än soundbars

Budgetvänliga bokhyllehögtalare

Ljud & Bild