TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Rotel Michi Q5: Lyxig CD-spelare med DAC

Japanska Rotel utökar sitt exklusiva Michi-sortiment med en CD-spelare och DAC i toppklass, i samma produkt. Q5 andas kvalitet och kostar därefter.

Av / 2024-09-21 - 09:01
Rotel Michi Q5: Lyxig CD-spelare med DAC

100-årsjubilerande Rotel firar med en ny toppmodell i sin exklusiva Michi-serie för high-end-entusiaster. Q5 är en kombinerad CD-spelare och DAC som vänder sig till de mest kräsna kunderna.

Den nya modellen har en CD-enhet i toppklass monterad i ett aluminiumchassi som är format med mikrometerprecision tack vare CNC-teknik. En speciell fjäderupphängning minskar vibrationerna och två egenutvecklade ringkärnetransformatorer separerar den analoga och digitala strömförsörjningen.

ESS DAC

DAC-kretsen är uppbyggd kring ett ESS ES9028PRO DAC-chip, i en helt balanserad och helt differentierad konfiguration. Allt för att göra omvandlingen från digital till analog elektrisk signal så brusfri som möjligt.

Rotel Michi Q5 top
Foto: Rotel

Teknisk

Men Q5 kan mer än att bara spela CD-skivor. Den har också flera digitala ingångar, bland annat USB med stöd för PCM upp till 32-bit / 384 kHz, samt MQA och DSD. De flesta kanske frågar sig varför man behöver MQA och DSD, men tanken är att ingen entusiast ska exkluderas, och om du samlar på sådana musikfiler kommer Rotel att ge dem bästa möjliga behandling.

Koaxiala och optiska ingångar stöder i sin tur upp till 24-bit / 192 kHz.

Annonce

Spelaren har också digitala utgångar, så den kan användas som en drivenhet för en ännu bättre DAC. Ifall du känner att uppgraderingsspöket kliar dig på ryggen…

Läs också Highend i tungviktsklassen Rotels Michi-serie tog oss med storm – och den uppdaterade X5 är ett av de bästa köpen i highend-klassen.

Frontpanelen har en stor färgskärm som visar albumomslag, och ovanpå sitter ett stort vridreglage, lika gediget som resten av konstruktionen, för volym och andra funktioner.

Rotel understryker att Q5 är utformad för hi-fi-entusiaster som kräver det bästa av både prestanda och estetik. Företaget pekar på den påkostade och omsorgsfulla konstruktionen, den exceptionella ljudkvaliteten och de avancerade kontrollmöjligheterna som viktiga egenskaper hos produkten.

Rotel Michi Q5 inside
Dubbla ringkärnetransformatorer. Foto: Rotel

Rotel Michi Q5: Pris och tillgänglighet

Rotel Michi Q5 kommer att börja säljas i november till det nätta priset av 6 000 Euro, vilket gissningsvis borde bli ungefär 75 000 kronor.

Det är med andra ord en rejäl summa, men det här är också en produkt för de mest hängivna hi-fi-entusiasterna, som bara köper från den översta hyllan.

Mer info: rotel.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Du kan behöva den här

Nytt flaggskepp från Audio-Technica

Pro-Ject T1 EVO skivspelare

Rotel firar 100 år med high-end CD-spelare

München flyttar till Wien

McIntosh skyddar anläggningen

Förädlat flaggskepp

Marantz ger dig allt på ett ställe

Stöder högupplöst ljud

-Blir billigare än SL-1200G

Ny referens från Technics

Ny version av NAD:s minianläggning

Rulla till toppen