TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nya Sonos-produkter får vänta tills appen är fixad

Sonos skjuter upp lanseringen av två nya produkter tills den dåliga appen har åtgärdats.

Av / 2024-08-09 - 12:03
Nya Sonos-produkter får vänta tills appen är fixad

Man kan blunda ett tag för det faktum att man har gjort en dålig produkt, men man kan inte förneka det hur länge som helst. Och som väntat försvarade Sonos sitt hafsverk till app ett tag, innan de så småningom erkände att den hade sina utmaningar. Nu erkänner de att den är så dålig att alla produktlanseringar måste skjutas upp tills appen är fixad.

Läs också Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app Torsdagen den 23 april presenterade Sonos sin mest omfattande omdesign av appen någonsin.

Chief Executive Officer (CEO) Patrick Spence medgav på onsdagen i en investerarkonferens i samband med den senaste kvartalsrapporten att ”…det gör så ont att svika kunderna på det sätt som vi har gjort med vår nya app.”

Läs också Sonos ber om ursäkt för app-uppdatering Efter arga klagomål erkänner nu Sonos att det gick fel och berättar vad man ska göra åt det.

Sonos tar stryk

Sonos har fått stryk i forumen på sin egen webbplats, på Reddit och i sociala medier, för att inte tala om i pressen, på grund av en usel ny app. Produkter har misslyckats med att ansluta, spellistor har försvunnit och funktioner har flyttats till icke-intuitiva ställen. Och sedan appen lanserades i maj har den fortfarande inte förbättrats särskilt mycket.

”Vänligen informera strategiska ledare om att inte använda ord som ’modig’ när de rättfärdigar att skicka ut ofärdig programvara som är nödvändig för att kontrollera deras produkter. Det är rent ut sagt förolämpande”, säger en Reddit-användare.

”Det är svårt att tro att Sonos styrelse godkände en appversion som utesluter Android 11-användare”, säger en användare på Sonos forum.

Undertecknad hade också problem med att ansluta till Sonos Amp när jag testade den mot en annan produkt för bara några dagar sedan. Det bästa jag kunde göra i slutändan var att använda AirPlay.

Patrick Spence, Sonos (Foto: Jonas Ekelund, L&B)

Spence medgav att arbetet med appen gick för snabbt och att hans önskan att lansera den snabbt slog tillbaka på företaget.

– App-situationen har blivit en motvind för försäljningen av befintliga produkter, och vi tror att vi måste fokusera på att fixa appen framför allt annat, sade Spence.

– Det innebär att vi skjuter upp de två stora produktlanseringar som vi hade planerat för fjärde kvartalet tills appupplevelsen uppfyller den kvalitetsnivå som vi, våra kunder och våra partners förväntar oss av Sonos.

Sonos Arc 11 speakers
Sonos Arc. Ill: Sonos

Top-of-the-line soundbar sannolikt bland produkterna

En av de uppskjutna produkterna kommer sannolikt att vara en ny soundbar i toppklassen, med kodnamnet ”Lasso”, som kommer att vara en uppgradering av den nuvarande Arc-modellen. Enligt rykten kommer den nya soundbaren att leverera betydligt bättre bas än Arc.

Sonos har utlovat uppdateringar av appen varannan vecka framöver för att lösa problemen. Företaget planerar också kampanjer för att blidka befintliga kunder.

Läs också - Den nya Sonos-appen suger Sonos, kungen av trådlösa högtalare, släppte nyligen en omfattande uppdatering av sin mobilapp. Den har inte fallit i god jord.

– Jag kommer inte att vila förrän vi har åtgärdat problemen och kunderna lovordar Sonos igen, betonade Spence.

Uppskjutandet av produktlanseringarna kommer att minska företagets försäljningsutsikter för det fjärde kvartalet, men Spence tror att det kommer att lägga grunden för större framgång på medellång och lång sikt.

Källor:

Forbes

MacRumors

The Verge

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

McIntosh skyddar anläggningen

Förädlat flaggskepp

Marantz ger dig allt på ett ställe

Stöder högupplöst ljud

-Blir billigare än SL-1200G

Ny referens från Technics

Ny version av NAD:s minianläggning

Marantz är tillbaka i high-end-klassen

Billig bärbar DAC

Färgglad och budgetvänlig skivspelare

Node har fått trillingar: Bluesound utökar sin streamerfamilj

Bortom lågt prissatt

Rulla till toppen