Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny bästsäljare från Rega

Regas mest kända skivspelare kommer i en ny version där allt är nytt – och förhoppningsvis ännu bättre.

Av / 2016-02-22 - 11:24
Ny bästsäljare från Rega

Försäljning av skivspelare ökar, trots att ”alla” numera strömmar musik. Detsamma sker med försäljningen av LP-skivor, som på en del marknader säljer bättre än CD-skivor. Med andra ord är det inte minsta konstigt att engelska Rega lanserar tre nya modeller – och det är dags för en av bästsäljarna att komma i ny version.

Klassiska Planar 3, eller RP3 som den heter nu för tiden, kommer i en helt ny version till våren. Den skiljer sig från versionen vi har testat genom att allt utom utseendet är nytt.

Den viktiga tonarmen heter numera RB330. Den är styvare och har en ny upphängning samt mindre friktion än föregångaren. Kosmetiska förändringar som tydligare markering av nåltryck och anti-skating kompletteras av en ny 100-grams motvikt av stål. Kablarna har lägre kapacitans och mynnar ut i ett par stabila Neutrik-kontakter.

En helt laminerad plint med vit eller svart akryllack sägs vara styvare och akustiskt dämpad med nydesignade fötter som dämpar vibrationer bättre.

En 12 mm tjock skivtallrik av glas vilar på en styvare innertallrik och ett nytt mässingslager som fördelar vikten bättre och har snävare toleranser för mjukare rotation.

Regas nya skivspelare kommer till butikerna i april och förväntas kosta 6 500 kronor utan pickup och 7 500 kronor med en Elys 2 MM.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen