TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Little Fwend Disco Mk2 armlyftare

Räddar dina skivor och nålar.

Av / 2024-09-26 - 12:40
Little Fwend Disco Mk2 armlyftare

Det fruktade klick-klick-klack-ljudet kan lätt undvikas med en liten armlyftare. Du vet säkert vad jag menar. Om du har en skivspelare har du säkert hört ljudet av en nål som sakta glider mot det oändliga spåret i vinylskivan, och som ger ifrån sig ett ljud som betyder att nålen på pickupen slits ut snabbare om du inte skyndar dig att lyfta tillbaka armen till armstödet.

Det är därför det finns små armlyftare som kan placeras på de flesta skivspelare, som är utformade för att lyfta upp armen från spåret när skivsidan är färdigspelad. Vår erfarenhet av armlyftare är att de oftast är tillverkade av billig plast och att många av dem inte är tillräckligt exakta för att lyfta armen varje gång.

Armlyftare för de allra flesta skivspelare. Foto: Little Fwend

Det finns en betydligt mer genomarbetad lösning i armlyftarna från Little Fwend. De tillverkar armlyftare i aluminium eller förnicklad mässing. Kvaliteten överträffar allt annat vi sett av armlyftare, och Little Fwend gör armlyftare som passar de flesta skivspelare.

Den här, som heter Disco M2, är anpassad för Techncis SL-1200-serien sedan 1979 års modell, och de passar även de nya modellerna, inklusive nya SL-1300G.

Foto: Little Fwend

Disco MK 2 är tillverkad i förnicklad mässing och har en liten magnet på undersidan som håller den på plats på skivspelaren. En liten gummidyna lyfter försiktigt upp armen när den når slutet av skivan, vilket utlöser armen på armlyftaren. När du sätter tillbaka armen i armstödet trycker du helt enkelt försiktigt ned gummikudden och armlyften sänks ned i en fluorkarbonkammare.

Annonce

Little Fwend Disco Mk2

Foto: Little Fwend

Armlyftaren är handgjord i Norge och har en höjdjustering så att man kan anpassa höjden på lyftdynan. Till exempel om du har bytt ut gummimattan på spelaren mot en lägre filtmatta, eller om du har höjt armen för att få rätt spårningsvinkel på en högre pickup.

Foto: Little Fwend

Kvaliteten är på en helt annan nivå än vad vi är vana vid och Little Fwend tillverkar armlyftar i olika höjder för att passa de flesta skivspelare.

Disco Mk2 är avsedd för Technics-spelare, men det finns en högre modell som är avsedd för spelare från Clearaudio och många andra, och en lägre modell som passar bättre för spelare från Thorens, Pro-Ject med flera.

Det finns också en anpassad version för Rega Planar 8 och Planar 10, och en anpassad plattform som passar perfekt på den skelettplint Rega använder på dessa modeller. Du kan se den längst ned till höger på bilden nedan.

En liten vän för de flesta spelare. Foto: Little Fwend

Little Fwend har en webbplats som leder dig till din närmaste återförsäljare. Där hittar du också en omfattande lista över skivspelare från de flesta tillverkare, och du kan ta reda på vilken av armlyftarna som är rätt för din spelare.

Läs också Ny referens från Technics Får Delta Sigma Drive och blir av med pitch control.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Du kan behöva den här

Nytt flaggskepp från Audio-Technica

Pro-Ject T1 EVO skivspelare

Rotel firar 100 år med high-end CD-spelare

München flyttar till Wien

McIntosh skyddar anläggningen

Förädlat flaggskepp

Marantz ger dig allt på ett ställe

Stöder högupplöst ljud

-Blir billigare än SL-1200G

Ny referens från Technics

Ny version av NAD:s minianläggning

Rulla till toppen