TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Denon PMA-3000NE integrerad

Den integrerade PMA-3000NE sägs vara den bästa någonsin.

Av / 2024-09-11 - 10:01
Denon PMA-3000NE integrerad

Vi har inte gjort någon hemlighet av vår entusiasm för Denons förstärkare. Inte bara förstärkare, de har tillverkat en skivspelare, för att inte tala om en nätverksspelare, som definitivt ligger i det absoluta toppskiktet.

Och nu finns det en integrerad förstärkare, baserad på något vi redan känner till, men förfinad och uppgraderad för att ytterligare förbättra ljudkvaliteten.

Läs också Komplett musikstreamer Av alla de bästa nätverksspelarna är Denon DNP-2000NE är en av de mest användbara – och klart enklast att använda.

Den kommande Denon PMA-3000NE är baserad på PMA-2500NE och den helt fantastiska jubileumsmodellen PMA-A110. Men inte helt oväntat har förändringar gjorts på förstärkaren från strömförsörjningen till högtalarterminalerna, och förändringarna har gjorts där de anser att det betyder mest för ljudet.

Läs också Jubileumsförstärkare med klassiska dygder Denon firar sin 110-årsdag med en förstärkare som de ansträngt sig extra mycket för att ge ett bra ljud.

Bland annat har DAC:n uppgraderats, komponenter har bytts ut mot ännu bättre komponenter, strömförsörjningen har förbättrats med större kapacitet och upp till 210 A ström, helt utan motstycke för en förstärkare som levererar 80 W per kanal i 8 ohm från UHC-MOS-transistorer i en så kallad Single Push Pull-konfiguration.

Foto: Denon

Kretsarna är inte balanserade, men Denon har använt flerskiktskretskort med tjocka kopparpläterade spår och avlägsnat kablar för att sänka brusgolvet och minska distorsionen i signalvägen. Förstärkaren använder Denons sjunde generation Ultra AL32-processor och en DAC som stöder 384 kHz/24-bitars PCM via USB.

Det finns stöd för ALAC, FLAC och WAV, liksom för lossless ljudfiler upp till 24-bit/192 kHz, DSD 2.8 MHz och 5.6 MHz från SACD.

Foto: Denon

Ett diskret utformat och symmetriskt phono-steg stöder både Moving Coil och Moving Magnet pickuper, och på den digitala sidan finns tre optiska och en koaxial ingång, samt en USB typ B som stöder PCM-filer via USB upp till 384kHz/24-bit – eller 11.2 MHz DSD.

Den digitala delen kan stängas av helt för att minska risken för brus och störningar när man bara använder den analoga delen av förstärkaren.

Förstärkaren är avstämd av Shinichi Yamauchi, Denons chefstuner, för att säkerställa att målet om en öppen och levande ljudbild uppnås.

Foto: Denon

Det råder ingen tvekan om att Denon menar allvar med PMA-300NE. Den finns redan på testbänken och resultaten är nära förestående. Tillsammans med skivspelaren DP-3000NE och nätverksspelaren DNP-2000NE kan du bygga ett helt system med komponenter från Denon.

Foto: Denon

Inom kort kommer även DCD-3000NE, en SACD-spelare i samma klass som PMA-3000NE. Den har också Denon Ultra AL32-processor och samma masterklocka som den fyrkanaliga DAC-enheten i förstärkaren – och båda kommer att finnas i svart eller champagnefärg.

Priset på SACD-spelaren är inte klart, men PMA-3000NE kommer att kosta 39 998 kronor.

Foto: Denon

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

McIntosh skyddar anläggningen

Förädlat flaggskepp

Marantz ger dig allt på ett ställe

Stöder högupplöst ljud

-Blir billigare än SL-1200G

Ny referens från Technics

Ny version av NAD:s minianläggning

Marantz är tillbaka i high-end-klassen

Billig bärbar DAC

Färgglad och budgetvänlig skivspelare

Node har fått trillingar: Bluesound utökar sin streamerfamilj

Bortom lågt prissatt

Rulla till toppen