TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nakamichi Dragon: Grannens värsta mardröm?

Med upp till 5 000 watt och fyra 12-tums subwoofrar kan den här soundbaren väcka självaste draken.

Av / 2024-08-16 - 14:45
Nakamichi Dragon: Grannens värsta mardröm?

Om du trodde att de största soundbar-systemen från Samsung, Sonos eller Sony var det värsta man kunde köpa för pengar, så kan du tänka om. Nakamichi vill också vara med i kapprustningen.

Enter the Dragon … ! 

Nakamichi Dragon 11.4.6 Soundbar System har funnits på marknaden ett tag, men nu vill tillverkaren göra prestandan i basavdelningen ännu vildare. Nya och befintliga Dragon-ägare kan nu beställa systemet med en nyutvecklad 12-tums subwoofer. Och du behöver inte nöja dig med bara en: Systemet har kapacitet för upp till fyra trådlösa subwoofrar, så att du kan placera en i varje hörn av rummet för en jämn och massiv basåtergivning.

Den nya subwoofern har en 12-tums baskon tillverkad av en blandning av aluminium och kolfiber, kombinerad med ett passivt element i samma storlek. Förstärkareffekten är angiven till 750 watt, och frekvensgången sträcker sig ner till 19 Hz. Lådan väger 36 kilo, vilket gör den betydligt större och kraftfullare än den 8″-modell som systemet levereras med som standard.

(Foto: Nakamichi)

Själva soundbaren består som tidigare av totalt 14 högtalarelement inklusive höjdkanaler och mäter cirka 148 centimeter i bredd – ungefär lika brett som en 65-tums TV.  Dragon-systemet stöder naturligtvis Dolby Atmos och levereras även med trådlösa bakre högtalare, vilket innebär att det totala antalet kanaler uppgår till 11.4.6. Både soundbaren och högtalarna använder avancerade element som banddiskanter och digitala förstärkare.

Läs också Nakamichi väcker draken till liv Soundbar-högtalaren har totalt 21 kanaler och Dolby Atmos-surround.

Tyvärr verkar det inte som om Nakamichi har hittat någon återförsäljare i Norden ännu. Produkterna säljs direkt till kund via den amerikanska hemsidan. Dragon-systemet ligger också i den högre delen av prisintervallet, och det blir inte bättre med nuvarande valutakurser.

En komplett Dragon-installation med två eller fyra 12-tums subwoofrar kostar från 5 599 till 8 495 dollar, eller mellan 63 000 och 96 000 kronor. Med andra ord kostar Nakamichis system lika mycket som ett fullfjädrat hemmabiosystem med separata högtalare och surroundreceiver. Vilket skulle du ha valt?

Läs också Extrem soundbar från Steinway Lyngdorf Steinway Lyngdorf Model S Soundbar är förmodligen en av världens mest extrema soundbars. Men hur mycket kostar den egentligen?
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sonys nya projektorer ser fantastiska ut

Ny soundbar-värsting från Klipsch

Vad är pixelskiftning i en projektor?

Ny tungviktare för hemmabio från Denon

Samsungs nya laserprojektorer släpps 5 september

Epson frestar med gigantisk bild

Galen soundbar från Nakamichi

Budgetvänliga högtalare

Allt du behöver för din hemmabio

Google-streamer med artificiell intelligens

Dolby Vision kommer till en biograf nära dig

4K-projektor: Ta hemunderhållningen till den stora skärmen

Rulla till toppen