TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2024: XGIMI MoGo 3 Pro, Aura 2 och Horizon S Max

Projektortillverkaren XGIMI har flera intressanta modeller för dig som drömmer om en hemmabio.

Av / 2024-09-12 - 13:38
IFA 2024: XGIMI MoGo 3 Pro, Aura 2 och Horizon S Max

På IFA-mässan i Berlin fanns det många imponerande storbildsskärmar, och förutom de typiska TV-tillverkarna var det kanske särskilt en projektorleverantör som fångade vårt intresse. Kinesiska XGIMI hade en utställning full av olika hemmabioprojektorer som imponerade på tittarna med kontrastrik och färgsprakande bildkvalitet. Bland de nya produkter som visades upp fanns den kompakta miniprojektorn MoGo 3 Pro, UST-projektorn XGIMI Aura 2 och den kraftfulla hemmabioprojektorn Horizon S Max.

XGIMI: Kompakta projektorer med hög prestanda

Den bärbara projektorn MoGo 3 Pro är inte mycket större än en termosmugg, men kan skapa en Full HD-bild på cirka 80-100 tum eller mer, med en ljusstyrka på 450 ISO-lumen. Den kan levereras med olika tillbehör som bärväska och batteripack, vilket gör den till en portabel lösning. Detta kommer att vara en attraktiv konkurrent till exempelvis Samsung The Freestyle.

XGIMI MoGo 3 Pro IFA 2024 XGIMI IFA 2024 (2)
<
>
XGIMI MoGo 3 Pro. (Foto: Audun Hage)

I klassen UST-projektorer (Ultra Short Throw) erbjuder XGIMI nykomlingen Aura 2, som kan skapa en 100-tums bild när den placeras bara 17,8 centimeter från väggen. Projektorn har en mycket ögonvänlig och exklusiv design, inklusive ett motoriserat linsskydd. Den har 4K-upplösning, upp till 2 300 ISO-lumen ljusstyrka, stöd för Dolby Vision och ett inbyggt Harman/Kardon ljudsystem med stöd för Dolby Atmos, kombinerat med Android användargränssnitt.

XGIMI IFA 2024 (5) XGIMI IFA 2024 (3)
<
>
XGIMI Aura 2 UST. (Foto: Audun Hage)

XGIMI hade också satt upp ett särskilt hemmabiorum där Horizon S Max visades upp. Denna projektor är i grunden en ganska kompakt, kubliknande enhet – cirka 27 x 17 x 23 centimeter (H x B x D) och mindre än fem kilo tung – men man ska inte låta sig luras av dess utseende. XGIMI betonar att deras avancerade optik och laserljuskälla tillsammans bidrar till hög prestanda. Projektorn pumpar ut en stor och skarp bild med imponerande ljusstyrka (upp till 3 100 ISO-lumen) för bildstorlekar på upp till 200 tum.

XGIMI IFA 2024 (4) XGIMI IFA 2024 (9) XGIMI IFA 2024 (8)
<
>
XGIMI Horizon S Max. (Foto: Audun Hage)

XGIMI visade också en nedskalad modell kallad Horizon S Pro, som har en något lägre ljusstyrka på 1 500 lumen. De positioneras ovanför och under den redan lanserade Horizon Ultra-modellen som vi har skrivit om tidigare. Projektorerna har automatisk fokus och keystone-korrigering och kommer att passa dem som drömmer om en egen hemmabio. En medföljande sockel gör att projektorn enkelt kan roteras och vinklas i önskad riktning. XGIMI levererar både fästanordningar och ett separat golvstativ för att göra installationen enklare.

Pris och tillgänglighet

Priserna för Norden är ännu inte fastställda, men den nuvarande XGIMI Aura kostar strax under 35 000 kronor, medan Horizon Ultra kostar strax under 30 000 kronor. Vi antar att nykomlingarna kommer att ligga på ungefär samma prisnivå, medan den mer prisvärda Horizon Pro förväntas kosta cirka 15 000 kronor (1 299 dollar i USA). Modellerna förväntas vara tillgängliga under hösten/vintern 2024.

Vi hoppas kunna ge er tester av XGIMI-projektorer, som till exempel Aura 2, inom en snar framtid, så håll ögonen öppna!

Läs också Smart och ljusstark 4K-projektor 4K-projektorer med bra ljusstyrka brukar kosta en förmögenhet, men det vill XGIMI ändra på.

Läs också Stora visioner från Hisense Stor TV eller smart liten projektor? Det finns mer än en väg till en megabild på väggen.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

XGIMI-projektorer lyser upp hemmabion

Sonys nya projektorer ser fantastiska ut

Ny soundbar-värsting från Klipsch

Vad är pixelskiftning i en projektor?

Ny tungviktare för hemmabio från Denon

Samsungs nya laserprojektorer släpps 5 september

Epson frestar med gigantisk bild

Galen soundbar från Nakamichi

Budgetvänliga högtalare

Allt du behöver för din hemmabio

Google-streamer med artificiell intelligens

Dolby Vision kommer till en biograf nära dig

Rulla till toppen