TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sonys spel Concord stänger efter bara två veckor

Playstation stänger ner servrarna och betalar tillbaka pengarna till de som köpt spelet.

Av / 2024-09-04 - 12:28
Sonys spel Concord stänger efter bara två veckor

I augusti släpptes online-actionspelet Concord för Windows och Playstation 5. Det har utvecklats under åtta år av studion Firewalk Studios, som köptes upp av Sony Interactive Entertainment 2023. Men lanseringen har inte riktigt gått som planerat med ett måttligt intresse från spelarna. Så nu tar Sony till drastiska åtgärder och stänger förvånande nog servrarna efter bara två veckor.

Problemet för spelet sägs vara att det tävlar på en mättad marknad där det bland annat måste slåss om spelarna med titlar som Overwatch 2 och Valorant. Bland kritiken har framförts att spelet ”har vissa element som är bra men andra som är dåliga”, att det inte finns något unikt som får det att stå ut från mängden och att grafiken är trist med oinspirerade banor. Det har inte heller hjälpt att det kostar 40 dollar jämfört med konkurrenter som är gratis att spela.

Få samtidiga spelare ledde till nedläggning. (SteamDB.info)

Redan från start var intresset lägre än under betatestandet, med mindre än 700 (!) spelare online dagarna efter lanseringen. Och man hade endast sålt 25 000 ex vilket bara drog in en miljon dollar. För ett spel som uppskattas ha kostat 50–200 miljoner dollar att utveckla är det pinsamt dåligt.

I ett inlägg på Playstation-bloggen igår meddelade därför Ryan Ellis på Firewalk Studios att man stänger ner spelet redan på fredag. Man ska sedan överväga om man designar om spelet och släpper det på nytt eller om man får bita i det sura äpplet och lägga ner helt. Oavsett hur man köpt spelet lovas man pengarna tillbaka.

Källa: Playstation Blog

 

 

Läs också:

Willow-floppen kostade strömningsjätten 1,1 miljarder dollar

Disney+ "kastade bort" 1,13 miljarder på Willow-fiaskot.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första handhållna spelkonsolen en del av Acers spelorgie

Concord floppar och stänger

Snart lanseras PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingmonitor... utan glasögon!

Nya tangentbord och mikrofoner för gaming

Spela i din egen stil med JBL

Asus-lavin på världens största gamingmässa

Alienware-skärm ger dig det bästa av två världar

Nya spelskärmar från Philips

Apple godkänner PC-emulator för iOS

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Rulla till toppen