TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2024: Acer lanserar Nitro Blaze 7 och två nya bärbara gamingdatorer

Både Nitro Blaze 7 och den bärbara gamingdatorn Acer Nitro V 14 är baserade på AMD:s Ryzen AI-plattform, medan Acer Nitro V 16 är utrustad med Intel Core 14:e generationens processor.

Av / 2024-09-05 - 08:35
IFA 2024: Acer lanserar Nitro Blaze 7 och två nya bärbara gamingdatorer

Acer öppnade den första pressdagen på årets IFA i Berlin med en veritabel flodvåg av nya gamingprodukter.

Kön till de tre Nitro Blaze 7 handhållna spelkonsoler som visades upp talade sitt tydliga språk. Intresset var också stort för Acers handhållna gaming-PC, som kommer att konkurrera direkt med Asus ROG Ally X och Lenovo Legion Go.

Acer Nitro Blaze 7 levereras med en AMD Ryzen 7 8840HS-processor, 16 GB LPDDR5x RAM och upp till 2 TB SSD-lagring.

Det finns också ett AMD Radeon 780M-grafikkort under IPS-skärmen på 7 tum med Full HD-upplösning, 500 nits ljusstyrka och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz.

Acer Nitro Blaze 7
Acer Game Space-appen integrerar vanliga spelplattformar i ett bibliotek på den Windows 11-drivna handenheten. (Foto: Peter Gotschalk)

Nitro Blaze 7 kör Windows 11 och konsumenter får tre månaders gratis PC Game Pass från Microsoft på köpet.

Den handhållna gamingdatorn Nitro stöder Wi-Fi 6E och har olika portar för att koppla ihop enheter och tillbehör, inklusive USB 4 (Type-C) med snabbladdning och en microSD-kortläsare för att utöka lagringskapaciteten.

Acer Nitro V 14
Acer Nitro V 14. (Foto: Peter Gotschalk)

Acer uppger att Nitro Blaze 7 kommer att finnas tillgänglig under det fjärde kvartalet, men ett försäljningspris är ännu inte känt.

Även Acer Nitro V 14 levereras med (upp till) AMD Ryzen 7 8845HS-processor, medan Nvidia ansvarar för grafiken med upp till GeForce RTX 4050 Laptop GPU.

Den nya bärbara gamingdatorn, som kommer i en ovanlig pärlvit färg och riktar sig till kvinnliga gamers, har en 14,5” IPS-skärm i 16:10-format och WQXGA-upplösning (2 560 x 1 600 pixlar). Den finns tillgänglig med upp till 32 GB RAM och 2 TB inbyggt lagringsutrymme och är naturligtvis baserad på Windows 11.

Acer Nitro V 14
Den pärlvita Acer Nitro V 14 ska framförallt tilltala kvinnliga spelare, säger Acer (Foto: Peter Gotschalk)

Nitro V 14 kommer också att finnas tillgänglig från och med fjärde kvartalet med ett rekommenderat försäljningspris från 11 990 kronor.

Den större Acer Nitro V 16 har, som namnet antyder, en 16”-skärm i samma format och upplösning som 14”-modellen. Den största skillnaden är att Nitro V16 är baserad på Intel-teknologi och kommer att finnas tillgänglig med upp till Intel Core i7-14650HX-processor och upp till Nvidia GeForce RTX 4060 Laptop GPU.

Denna bärbara speldator kommer också att finnas tillgänglig under det fjärde kvartalet med ett rekommenderat försäljningspris från 15 490 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första handhållna spelkonsolen en del av Acers spelorgie

Concord floppar och stänger

Snart lanseras PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingmonitor... utan glasögon!

Nya tangentbord och mikrofoner för gaming

Spela i din egen stil med JBL

Asus-lavin på världens största gamingmässa

Alienware-skärm ger dig det bästa av två världar

Nya spelskärmar från Philips

Apple godkänner PC-emulator för iOS

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Rulla till toppen