TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Gamescom 2024: Nya gamingtillbehör från HP

På Gamescom i Köln var det framför allt undermärkena HyperX och Omen som flaggade för HP.

Av / 2024-08-23 - 14:01
Gamescom 2024: Nya gamingtillbehör från HP

På årets Gamescom-mässa i Köln, världens största mässa för gaming och merchandise, visade HP upp produkter från undervarumärket Omen samt från HyperX, som sedan 2021 är en del av HP.

Omen 35L är en minitower-PC för skrivbordet. HP lovar att den använder komponenter av högsta kvalitet. Och som en stationär PC kan allt i kabinettet uppgraderas och bytas ut senare.

Omen 35L. (Foto: HP)

Modellen är tillgänglig med upp till AMD Ryzen 7 8700G / Intel Core i7-14700F. Dessutom kan den utrustas med grafikkort och till och med toppmodellen Nvidia GeForce RTX 4090. Omen 35L finns tillgänglig i färgerna Ceramic White och Shadow Black. Med andra ord, i vitt och svart.

Läs också Funktionsbomb HyperX QuadCast S RGB kan mycket mer än sin dubbelt så dyra storebror. Och den låter riktigt bra.

På ljudsidan lanseras två nya versioner av den utmärkta HyperX QuadCast-mikrofonen. Båda är USB-mikrofoner, men det är skillnad i både ljus och ljud.

HyperX QuadCast 2S. (Foto: HP)

Toppmodellen QuadCast 2S har stöd för streaming och ljudinspelning i upp till 32-bitars/192 kHz upplösning. Och för visuell underhållning är mikrofonen upplyst av mer än 100 ARGB-lysdioder. Den billigare QuadCast 2 får nöja sig med streaming och inspelning i upp till 24-bitars/96 kHz-upplösning och röd LED-belysning. Båda mikrofonerna har fler kontrollalternativ än tidigare, inklusive en multifunktionsknapp för förstärkning, volym, mikrofonövervakning och val av inspelningskaraktäristik.

Läs också Godis för tangentbordskrigare Om reaktionstid och precision är viktigt när du spelar behöver du ett bra tangentbord. Ett mekaniskt tangentbord. Vi har lagt vantarna på åtta stycken.

HyperX lanserar också Alloy Rise 75 Wireless, en trådlös version av det mekaniska gaming-tangentbordet med samma namn. Den trådlösa modellen är den första hot-swappable i serien. Det betyder att man kan byta tangentbordsbrytare utan att stänga av maskinen. Men förmodligen inte utan att förlora det spel man spelar.

(Foto: HP)

HyperX Alloy Rise 75 Wireless har upp till 80 timmars batteritid med bakgrundsbelysningen på.

Priser och tillgänglighet

Omen 35L kommer att lanseras under det fjärde kvartalet. Priset börjar på cirka 18 000 kronor.
HyperX QuadCast 2 kommer också under fjärde kvartalet. Det svenska priset har inte fastställts, men europriset är €150.
HyperX QuadCast 2 S kommer att finnas tillgänglig från november för €200.
HyperX Alloy Rise 75 Wireless kommer att lanseras i oktober 2024. Här blir priset €230.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första handhållna spelkonsolen en del av Acers spelorgie

Concord floppar och stänger

Snart lanseras PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingmonitor... utan glasögon!

Nya tangentbord och mikrofoner för gaming

Spela i din egen stil med JBL

Asus-lavin på världens största gamingmässa

Alienware-skärm ger dig det bästa av två världar

Nya spelskärmar från Philips

Apple godkänner PC-emulator för iOS

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Rulla till toppen