Spelare vill helt klart ha större skärmar. MSI MPG 491CQP QD-OLED är MSI:s första 49-tumsskärm med QD-OLED-panel och bildförhållandet 32:9. Upplösningen är dubbel QHD (5120 x 1440 pixlar) och skärmen har 1800R-kurvatur. Det vill säga ganska böjd.
Skärmen kombinerar en OLED-panel med Quantum Dot-teknik, vilket utlovar levande färger. Uppdateringsfrekvensen är 144 Hz. Bildskärmen, som vi såg i MSI:s monter på CES-mässan i Las Vegas, belönades med CES Awards i kategorierna Gaming & eSports och Computer Peripherals & Accessories.
MSI satsar generellt på QD-OLED-teknik för spel. Alla modeller kommer att finnas tillgängliga i både böjda och platta modeller. Skärmens subpixlar är arrangerade för att ge skarpare bilder och tydligt definierad text. MSI OLED Care 2.0 ska minimera risken för inbränningsskador på OLED-panelen vid långvarig användning.
Titan och Raider i 18-tumsversioner
Vi har testat flera versioner av MSI Titan genom åren, och alla har varit extrema. Den nya Titan 18 HX är inte annorlunda. Inklusive möjligheten att rymma upp till 192 GB RAM-minne i fyra minnesplatser! Plus tre SSD-lagringsmoduler.
Som namnet antyder har maskinen en 18-tumsskärm, vilket enligt MSI:s Jonathan Wu, som visade oss runt i montern, är den nya stora skärmstorleken hos MSI. Detta gäller även Raider 18, som är mindre extrem. Båda kan dock fås med en i9-processor från toppskiktet och en 120Hz 4K-skärm.
AI för gaming
MSI har presenterat tre AI gaming desktops på mässan: MPG Trident AS 14th, MAG Infinite S3 14th och MAG Codex 6 14th. Alla drivs av 14:e generationens Intel Core-processorer och Nvidia GeForce RTX 4070-grafikkort. Dessa maskiner blandar sömlöst AI med rå kraft. Den imponerande hårdvaran drivs av Frozr AI Cooling-funktionen, ett tekniskt underverk som använder avancerade algoritmer. Dynamisk temperaturövervakning ger snabba reaktioner på förändringar, dämpar toppar och garanterar optimal prestanda.
I montern såg vi också MSI Artist-programmet, som är ett program för AI-generering av bilder från text. Precis som till exempel Midjourney, men utan abonnemang och en enorm serverpark i molnet.