TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Arctis GameBuds är gaming-proppar i den seriösa klassen

Det danska företaget SteelSeries vill vara med på vågen av gaming-öronproppar och debuterar med tre versioner. Vi har tjuvlyssnat och det låter lovande.

Av / 2024-09-26 - 10:32
Arctis GameBuds är gaming-proppar i den seriösa klassen

SteelSeries, som ursprungligen var danskt men som nu finns över hela världen, tillverkar några av de bästa headseten för gaming. Men du tar inte med dig ett headset som Arctis Nova Pro Wireless på bussen.

Men det är vad företagets senaste produkter är gjorda för. SteelSeries Arctis GameBuds är helt trådlösa öronproppar för gaming. Även om formatet är annorlunda lovar SteelSeries att ljudet och funktionerna som är bekanta från deras headset kommer att finnas i öronpropparna.

arctis_gamebuds_black_front_open_iso_1x arctis_gamebuds_white_front_open_iso_1x
<
>
SteelSeries vill också leverera ljud för spelare på språng. (Foto: SteelSeries)

Detta görs inte minst via en ny Arctis-app med samma parametriska EQ-justeringar som är kända från Sonar-mjukvaran på PC. Det finns över 100(!) spelspecifika förinställningar att leka med, samt möjlighet att skapa egna. Arctis GameBuds har 360° rumsligt ljud, automatisk brusreducering (ANC) och förlustfri trådlös anslutning på 2,4 GHz med en ny USB-C-dongel.

Propparna finns tillgängliga i flera varianter. Alla versioner kan användas för PC, Nintendo Switch, PS5 och Android, samt Bluetooth. Det finns också en version specifikt för Xbox (som också kan användas på de andra plattformarna).

PXL 20240912 072501994
SteelSeries Arctis GameBuds finns i tre varianter (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Arctis GameBuds har en batteritid på 10 timmar i propparna och laddningsfodralet klarar tre fulladdningar för en total batteritid på 40 timmar. Fodralet kan laddas med USB-C och trådlöst.

Annons

Öronpropparna har precis lanserats och är tillgängliga från och med idag, men vi hade möjlighet att se och höra dem innan den officiella presentationen. En ordentlig utvärdering får vänta till ett framtida test, men det första intrycket var mycket positivt. De lyckas faktiskt packa in en hel del av ljudkvaliteten från SteelSeries större headset i det kompakta formatet.

pr arctis gamebuds white app indoor 01
USB-C-adaptern kan också användas med mobiltelefoner. (Foto: SteelSeries)

Den medföljande USB-C-adaptern gör att du inte bara kan använda pluggarna på Xbox och PS5 (som inte har Bluetooth-ljud), utan också lyssna förlustfritt via mobil eller dator. Och det gör skillnad jämfört med Bluetooth. Laddningsfodralet har också ett inbyggt ”garage” för USB-C-adaptern, vilket är helt genialt.

Vi har inte fått något svenskt pris på Arctis GameBuds, men det officiella europeiska priset är 170 Euro (cirka 2 000 kronor).

Läs också Godis för tangentbordskrigare Om reaktionstid och precision är viktigt när du spelar behöver du ett bra tangentbord. Ett mekaniskt tangentbord. Vi har lagt vantarna på åtta stycken.
Apex Pro Gen 3. (Foto: SteelSeries)

Vid samma tillfälle presenterade SteelSeries också en ny version av Apex Pro-tangentbordet. Apex Pro Gen 3 har magnetiska mekaniska brytare vars kontaktpunkt kan ställas in i mjukvaran i ett intervall från 0,1 mm till 4 mm. Mjukvaran innehåller också ett antal nya hjälpfunktioner för snabbare och mer exakta tangentbordskommandon.

Tangentbordet finns i tre versioner: Apex Pro Gen 3 är ett fullstort tangentbord för 260 Euro (cirka 3 100 kronor). Apex Pro TKL Gen 3 är utan separat numerisk knappsats och kostar 240 Euro (cirka 2 900 kronor). Och Apex Pro TKL Wireless Gen 3 är en trådlös version av det förkortade tangentbordet. Det kostar 290 Euro (cirka 3 500 kronor). Alla tangentbord finns tillgängliga för köp nu.

 

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reddit-läcka avslöjar detaljer om kommande Nintendo Switch 2

Gör extra plats för Nvidias monstergrafikkort

Ny HDMI-standard presenteras på CES

Här är de 6 största nya spelen att se fram emot

Höga förväntningar på GTA 6 får spelindustrin att hålla andan

Klassiska spel får nytt liv

Animerade kycklinglår är en hit

Playstation fyller 30 år idag

OLED-skärm med rekordhastighet

Viktig uppdatering av PlayStation Portal

Hackare bevarar iPod-spel

Spelkontroll med 1 ms fördröjning

Ljud & Bild