TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Alla Asus-nyheterna på Gamescom

På gaming- och merchandisemässan Gamescom 2024 i Köln kan man bland annat se dessa nya Asus-produkter.

Av / 2024-08-21 - 13:49
Alla Asus-nyheterna på Gamescom

Världens största gamingmässa, Gamescom 2024, pågår just nu i Köln, Tyskland.

Här presenterade Asus Republic of Gamers (ROG) en rad nya produkter på evenemanget Ahead of the Game. Bland dem två 26,5” QHD OLED gamingmonitorer, flera WiFi 7 nätverkslösningar, möss och tangentbord.

Även om den inte slår det absoluta hastighetsrekordet för bildskärmar på 500 Hz, som Asus själva innehar, är ROG Swift OLED PG27AQDP fortfarande rekordsnabb. Det är den snabbaste OLED-spelmonitorn hittills. Den 26,5 tum stora skärmen har QHD-upplösning (2 560 x 1 440 pixlar) och en uppdateringsfrekvens på 480 Hz.

ROG Swift OLED PG27AQDP. (Foto: Asus)

Asus ROG Strix OLED XG27ACDNG, som också är 26,5” och har QHD-upplösning, får nöja sig med 360 Hz uppdateringsfrekvens. Vilket fortfarande är snabbare än nästan alla andra OLED-skärmar på marknaden.

Läs också Låg och snygg coupémodell Asus ROG Falchion RX Low Profile har bantat ner både ytan och höjden.

Det mekaniska gaming-tangentbordet ROG Falchion Ace HFX har en kompakt 65 %-layout i en ram som bara är 60 % av full storlek. Brytarna är magnetiska och kontaktpunkten är anpassningsbar från 0,1 till 4,0 mm. Tangentbordet har en pollingfrekvens på 8 000 Hz.

ROG Falchion Ace HFX (Foto: Asus)

ROG Strix Scope II 96 RX är ett trådlöst tangentbord med 96 %-layout, men de har lyckats klämma in det i ett fodral som bara är 1 cm bredare än ett normalt TKL-tangentbord (ett tangentbord utan separata siffertangenter).

Den nya ROG Harp Ace Mini gamingmusen är en mindre version av den populära Harpe Ace-musen. Den har en slät, matt finish och väger endast 49 gram. Musen har en optisk sensor på 42 000 dpi och en livslängd på 100 miljoner klick. En ny Moonlight White-version av gamingmusen ROG Strix Impact III Wireless presenterades också.

(Foto: Asus)

På ljudfronten är det nya ROG Pelta Gaming Headset ett mångsidigt tri-mode-headset som är utformat för alla spelare. Headsetet ansluts via Bluetooth, 2,4 GHz RF ultra-låg latens med ROG SpeedNova trådlös teknologi och en USB-C-kabelanslutning. Headsetet är också kompatibelt med flera plattformar, inklusive PC, Mac, Nintendo Switch, PlayStation 4 & 5 och mobila enheter.

Läs också Skenet bedrar Under det oansenliga skalet har Asus testets högsta upplösning.

Snabbt spelande kräver snabb anslutning. Och här tillkännagav Asus flera WiFi-7-produkter. Gamingroutern ROG Rapture GT-BE19000 har ultrasnabb WiFi 7 med 320 MHz-kanaler i 6 GHz-bandet. Den har en datahastighet på upp till 19 Gbps. Asus RT-BE86U-routern stöder också WiFi 7, men nöjer sig med en trådlös hastighet på upp till 6,8 gigabit per sekund. Vilket, för att vara rättvis, är flera gånger snabbare än de internetanslutningar man kan köpa idag.

ROG Rapture GT-BE19000. (Foto: Asus)

Priser och leveranstider är ännu inte kända.

Läs också Väl spelat, Köln! I morgon avslutas årets Gamescom-mässa. Vi har samlat en bunt bilder och intryck från världens största datorspelsmässa.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första handhållna spelkonsolen en del av Acers spelorgie

Concord floppar och stänger

Snart lanseras PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingmonitor... utan glasögon!

Nya tangentbord och mikrofoner för gaming

Spela i din egen stil med JBL

Asus-lavin på världens största gamingmässa

Alienware-skärm ger dig det bästa av två världar

Nya spelskärmar från Philips

Apple godkänner PC-emulator för iOS

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Rulla till toppen