TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

DaVinci Resolve 19 och Fusion Studio 19 med kraftfull AI

Blackmagic Design har nu släppt de slutliga versionerna av DaVinci Resolve 19 och Fusion Studio 19, med en mängd AI-funktioner och över 100 förbättringar.

Av / 2024-08-26 - 09:01
DaVinci Resolve 19 och Fusion Studio 19 med kraftfull AI

En av höjdpunkterna i DaVinci Resolve 19 är IntelliTrack AI, ett nytt punktspårningssystem som ger exakt spårning av ett objekt i videon. Detta är mycket användbart om man till exempel behöver göra ett ansikte eller ett objekt i rörelse suddigt. Den nya Ultra NR-brusreduceringen utnyttjar artificiell intelligens för att ta bort bildbrus utan att förlora detaljer, enligt Blackmagic.

För färgkorrigering introduceras ColorSlice, en palett med sex vektorer som gör det möjligt att skapa rika, filmliknande toner. Den nya effekten ”Film Look Creator” efterliknar olika ljussättningar för en autentisk filmisk look.

Redigera i farten

Redaktörer kan nu arbeta direkt med transkriberade ljudfiler för att hitta talare och redigera klipp på tidslinjen. Klipp in texten och videon följer efter. Detta effektiviserar arbetsflödet avsevärt, särskilt för intervjubaserade produktioner.

I ljudredigeringsverktyget Fairlight kan IntelliTrack AI användas för att spåra rörelser och automatiskt panorera ljudet. Detta är särskilt användbart för att matcha ljudrörelser med bildrörelser.

Avancerad animering blir enklare

Fusion Studio 19 har utökade USD-verktyg (Universal Scene Description) och ett nytt rotationsverktyg som visar alla masker i en enkel lista, vilket gör det enklare att skapa komplexa visuella effekter.

”Cut”-sidan har nya verktyg för redigering, uppspelning och omspelning med hastighetskontroll av live-sändningar med flera kameror. Detta öppnar upp för nya möjligheter inom liveproduktion och sport.

Bättre lagring i molnet

Nya funktioner har lagts till i Blackmagic Cloud, vilket gör det enklare för större organisationer att samarbeta i projekt i realtid. Systemet stöder nu livesynkronisering, vilket gör att medieinnehåll kan laddas upp till en DaVinci Resolve-mapp medan kameran fortfarande spelar in. Det innebär att redaktörerna kan börja arbeta med materialet redan innan inspelningen är klar. Guld värt för brådskande ärenden, som nyhetsprogram och liknande.

DaVinci Resolve 19 och Fusion Studio 19: Tillgänglighet

DaVinci Resolve 19 finns nu tillgänglig som gratis nedladdning, eller så kan du betala för den utökade versionen Resolve Studio 19. Fusion Studio 19 är en betald uppgradering.

Mer info: blackmagicdesign.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Minsta och lättaste normalzoomen

6K-video med extrem dynamik

Superbillig kameradrönare

Här är GoPro Hero13 Black

Professionell teknologi i A2-format

Snabbare och skarpare porträttobjektiv

Kraftfull redigering med DaVinci Resolve 19

Fantastisk flaggskeppskamera

Kanske den mest avancerade i sin klass

Billigare med bättre ljusstyrka

Den kultförklarade kameran är tillbaka

Årets coolaste kamera?

Rulla till toppen