TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xiaomi Smart Band 9 ger förbättrad spårning

Övervaka hälsan, din fysiska aktivitet och din sömn utan att spräcka plånboken.

Av / 2024-08-19 - 15:16
Xiaomi Smart Band 9 ger förbättrad spårning

Det är bara ett år sedan vi testade Xiaomi Smart Band 7 och de har inte legat på latsidan, för nu kommer redan version 9 i serien. Den föregående hade lite barnsjukdomar och vi tyckte att den behövde få en uppdatering. Nu har den fått två, så vi hoppas att denna funkar som avsett.

Xiaomi säger att Smart Band 9 åtminstone har fått förbättrade funktioner för hälsospårning och fysisk aktivitet. Det inkluderar noggrannare hjärtfrekvensmätning, 24-timmars SpO2-mätning och övervakning av vilopuls på veckobasis. Efter en veckas användning ska man få en detaljerad analys av sömnen, inklusive om man är duktig på att hålla sina läggtider. Man får därefter rekommendationer för att förbättra sömnkvaliteten.

Foto: Xiaomi

Det finns hela 150 aktiviteter att spåra, inklusive specialfunktioner för löpning och cykling. Under träningen visas bland annat Vo2 Max och återhämtningstid.  Armbandet har en 1,62-tums AMOLED-färgskärm som nu har 1 200 nit ljusstyrka för att vara lättare att läsa i solljus. Batteritiden uppges till 21 dagar på en laddning.

Läs också Inte helt i mål Snyggt och smidigt aktivitetsarmband med en skärm som får leendet att växa. Men hur är det att använda?

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Smart Band 9 kan fås i silver, svart, blå och rosa, med titan som kommande färg.

Den finns redan i butik med ett rek pris på 549 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prisvärt träningsarmband från Xiaomi

Träningsklocka i mindre format

Den ultimata dykklockan för ditt nästa äventyr

Nya sportproppar från Shokz

Avancerade hälso- och träningsfunktioner från Huawei

Träningsnytt för kvinnor

Vi tränade mer förra året

Cykelträna inomhus med Garmin

Nytt hälsolabb i Europa

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Rulla till toppen