Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sex and the City återuppstår

HBO blåser nytt liv i en av tidernas mest populära TV-serier.

Av / 2021-01-13 - 08:40
Sex and the City återuppstår

Det är inte bara på bio som det satsas på remakes och reboots, även hos strömningsbolagen har det blivit allt vanligare med nyinspelningar av gamla ”klassiker”.

Nu har HBO beslutat att återuppliva succéserien Sex and the City, som visades mellan 1998 och 2004.

Och till glädje för alla fans är detta ingen reboot, alla de ursprungliga skådespelarna – minus Kim Cattrall – dyker upp på skärmen igen.

 

De sex säsongerna (94 avsnitt) av serien handlade om de fyra New York-tjejerna Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) och Miranda (Cynthia Nixon) och deras ytliga liv, med typiska i-landsproblem, trubbel på kärleksfronten och trassliga sexliv.

Annons

Serien var dessutom relativt nydanande ur ett feministiskt perspektiv eftersom den inte tvekade att ta upp ämnen som kvinnlig sexualitet, lust och förkärlek för sexleksaker. Huvudrollerna var starka kvinnor som stod på egna ben, både privat och i arbetslivet.

Hela fyrklövern samlad, medan de fortfarande stod på god fot med varandra … (Foto: HBO)

De fyra tätt sammansvetsade väninnorna, som närmade sig fyrtioårskrisen, delade alla sorger, glädjeämnen och intima frågor. Sarah Jessica Parker gjorde frontfiguren och berättarrösten. Under och efter serien blev hon en berömd modeikon.

Efter serien avslutades kom det två långfilmer, Sex and the City 1 (2008) och 2 (2010). Filmerna fick ganska så svidande recensioner av en samlad kritikerkår.

Sarah Jessica Parker i ”Sex and the City” (Foto: HBO)

Den nya serien ska heta ”And Just Like That …” (en liten hyllning till originalserien). Den här gången får vi följa Carrie, Miranda och Charlotte när de bevarar och förfinar sin varma vänskap som kvinnor i 50-årsåldern.

Produktionen startar i New York mot slutet av våren i år. Alla serieskapare är inte på plats ännu, men de tio nya avsnitten kommer att produceras av Michael Patrick King (som regisserade både originalserien och filmerna).

”I grew up with these characters, and I can’t wait to see how their story has evolved in this new chapter, with the honesty, poignancy, humor and the beloved city that has always defined them.”

Sarah Aubrey, chef för originalserier, HBO Max

And Just Like That … kommer att visas på HBO Max, som kommer till Norden under hösten 2021. Något premiärdatum finns inte ännu så länge.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
”Sex and the City” (Foto: HBO)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Explosiv Citadel-trailer!

Klassisk Alien - redo för VOD!

Hur dör John Dutton i Yellowstone?

Remake av en förnämlig klassiker!

Äntligen!

Japansk maffiaaction: - Intensiva kampscener

Netflix höjer nu sina priser

Bakom kulisserna!

Kidman + Curtis!

Fler romantiska julförvecklingar på gång

Ingen mer gratis delning på Disney+

Richard Madden i Nesbø-thriller!

Ljud & Bild