TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kommer Citadel spinoff-serien Diana – se trailern

Mer spionskoj från bröderna Russo.

Av / 2024-07-17 - 12:01
Nu kommer Citadel spinoff-serien Diana – se trailern

Bröderna Russo ligger bakom globala filmsuccéer som You, Me and Dupree, Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War och alla tiders kassasuccé, Avengers: Endgame.

Förra året flyttade de från Disney/Marvel till Jeff Bezos Prime Video, där de medverkade som producenter (och medregissörer) för spionserien Citadel.

Säsong 1 av antologiserien hade Richard Madden (Game of Thrones) i huvudrollen som den något förvirrade superspionen.

Läs också Ny storsatsning på Prime Video! Prime Video bjuder in till spionfejd med storsatsingen Citadel.

I höst släpps spin-off-serien Citadel: Diana.

Nu är trailern här!

 

Serien har global premiär på Prime Video den 10 oktober i år, då samtliga sex avsnitt släpps.

Bröderna Russo är exekutiva producenter och Arnaldo Catinari står för regin.

Serien utspelar sig i det pittoreska Italien och i denna omgång är det den gåtfulla Matilda De Angelis (The Undoing) som spelar huvudrollen.

Läs också Hugh Grant i trubbel på alla fronter! Susanne Bier serverar ett spännende och välgjort thrillerdrama på HBO.

Seriens skapare är Gina Gardini (Nine), och hon har fått med sig en internationell rollista med bland andra Lorenzo Cervasio, Maurizio Lombardi, Julia Piaton, Thekla Reuten, Giordana Faggiano, Daniele Paoloni, Bernhard Schütz och Filippo Nigro i ledande roller.

Citadel: Diana (Foto: Prime Video)

Från sammanfattningen av handlingen kan vi läsa följande:

Milano, 2030: För åtta år sedan utplånades den oberoende globala spionbyrån Citadel av det mäktiga fiendesyndikatet Manticore. Sedan dess har den hemliga agenten Diana Cavalieri (Matilda De Angelis) varit ensam, fångad bakom fiendens linjer som en mullvad i Manticore. När hon äntligen ser en utväg och möjligheten att försvinna för alltid är det enda sättet att göra det att förlita sig på den mest oväntade allierade, Edo Zani (Lorenzo Cervasio).
Han är arvtagare till Manticore Italia och son till chefen för den italienska organisationen, Ettore Zani (Maurizio Lombardi), som kämpar om ledarskapet mot de andra europeiska familjerna.

Om Citadel-universumet

Citadel - Diana_1 (2) Citadel - Diana_1 (5) Citadel - Diana_1 (3)
<
>
Citadel: Diana (Foto: Prime Video)

Vad får man om man tar en rejäl dos av Mission: Imposible, sedan kryddar man med lite Jason Bourne och James Bond och slutligen lägger till en skvätt Kingsman? Jo, Citadel.

Det superhemliga spionsyndikatet Citadel är i det närmaste en ideell spionorganisation, som sedan den bildades för över 100 år sedan har varit fristående från stater och intressegrupper. De är ett gäng solidariska världsförbättrare som bara vill mänsklighetens bästa och har varit en bidragande faktor i alla större händelser, från Berlinmurens fall till Kubakrisen och Jaltakonferensen.

Citadel: Diana (Foto: Prime Video)

PS! Citadel kommer att få uppföljare! Citadel, säsong 1 var debuten för en global franchise. Citadel och dess efterföljande serier, som produceras av ”Russo Brothers AGBO”, kommer att förena världen med bröderna Russos berättelser. Varje Citadel-serie kommer att produceras och filmas lokalt. Uppföljningsserier är redan på gång.

Säsong två av Citadel, med Richard Madden och Priyanka Chopra Jonas i huvudrollerna, kommer att börja produceras i år, med Joe Russo som regissör.

Läs också Galet/genialt charmerande Miniserien baserad på Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner har blivit skrämmande bra filmkonst.

Varje serie i Citadel-universumet har lokala talanger i huvudrollerna och är skapad, producerad och filmad i regionen – vilket resulterar i stilistiskt unika serier med starka kulturella identiteter som är rotade i sina respektive ursprungsländer.

Det italienska originalet, Citadel: Diana, är den andra serien att lanseras från Citadel-universumet och kommer att följas av den indiska serien Citadel: Honey Bunny (2024), med Varun Dhawan och Samantha Ruth Prabhu i huvudrollerna.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trump vs. Harris – live på Max!

Se de första Yellowstone-bilderna!

Väntan är över!

Fucked up?

Max med en nedskalad höstmeny

Se Citadel-trailer

Sylvester Stallone återvänder till Tulsa

Vad ska barnet heta?

Ny trailer - släpp lös helvetet!

Redo för streamingpremiär

Ny prischock!

Se Kåre Conradi rensa lax!

Rulla till toppen