TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Lynch lägger ner Twin Peaks 3?

Eller förhandlar han bara genom media?

forfatter
Publicerad 2015-04-08 - 09:37

Som vi med stor glädje kunde berätta i oktober i höstas har den milt sagt excentriske regissören David Lynch och producent Mark Frost meddelat att de tänker ta oss tillbaka till den udda småstaden Twin Peaks, hela 25 år efter Laura Palmer mördades brutalt.

Twin-Peaks-Laura-Palmer_21
Sheryl Lee som den oskyldiga (!) ”girl next door”, Laura Palmer.

I nio nya avsnitt skulle vi få återse de märkliga karaktärerna och den säregna stämningen, 25 år efter den ursprungliga handlingen utspelades. Nu verkar det dock som om egensinnige Lynch vill beröva oss glädjen av en tredje säsong av kultserien – åtminstone med honom i regissörsstolen.

I måndags meddelade Lynch att han har dragit sig ur projektet eftersom han inte fått tillräckligt stor budget för att kunna göra den version han föreställt sig.

Lynch har förhandlat med produktionsbolaget Showtime i 16 månader, men har alltså inte lyckats komma överens.

twinpeaks_show_3
Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn och Mädchen Amick blev alla stora stjärnor tack vare ”Twin Peaks”.

Kyle MacLachlan (som den muntre och kaffetörstige FBI-agenten Dale Cooper), Sheryl Lee (Laura Palmer/Maddy Ferguson) och Sherilyn Fenn (femme fatale Audrey Horne) har redan bekräftats som aktuella för den tredje säsongen.

Antingen har Lynch dragit sig ur projektet för gott eller så är uttalandet till pressen bara ett försök att pressa Showtime att höja budgeten – för vad skulle väl en ny säsong av Twin Peaks vara utan David Lynch i förarsätet?

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend