TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Här är höstens serier på Max

Hösten på Max bjuder på ett par gamla favoriter och några spännande nytillskott.

Av / 2024-08-23 - 10:46
Här är höstens serier på Max

Warner Bros. Discovery avslutar ett halvår med stora förändringar och en massiv satsning på OS i Paris och lokala realityserier.

Den största förändringen är övergången från HBO Max till den nya streamingtjänsten Max, som kombinerar innehåll från HBO och Discovery.

Sedan sammanslagningen har Warner Bros. Discovery gjort omfattande nedskärningar och lagt ner (eller sålt) serier som Westworld, Raised by Wolves, Snowpiercer och Beforeigners. Till och med den färdiginspelade filmen Batgirl skrotades innan den var klar – och det var efter att bolaget hade bränt en miljard (!) kronor.

Läs också Hel-MAX? Warner Media och Discovery förändrar sitt utbud av streamingtjänster radikalt.

Den här veckan avslöjade Warner Bros. Discovery sitt höstschema.

Bortsett från de meningslösa, ooriginella, tretton-på-dussinet-dokusåporna (som Ex on The Beach, säsong 72) som dyker upp lika irriterande som solbränna och myggbett, har vi några riktiga seriegodbitar att vänta på.

My Brilliant Friend, sesong 4_1 (1) My Brilliant Friend, sesong 4_1 (2)
<
>
My Brilliant Friend, säsong 4. (Foto: Max)

Efter att seriens flaggskepp, House of the Dragon, nyligen avslutat sin andra säsong är det upp till Colin Farrell och pittoreska Neapel att rädda Max streaminghöst.

Läs också Kingslayer? Den andra säsongen av föregångaren till Game of Thrones bjuder på ännu en omgång av gedigen och brutalt underhållande maktkamp.

Vi kommer att återförenas med serier som Industry (tredje säsongen hade premiär den 12 augusti) och den fjärde och sista säsongen av My Brilliant Friend.

Höstens internationella serienyheter inkluderar The Penguin, en HBO Original i åtta avsnitt som bygger vidare på filmskaparen Matt Reeves episka brottssaga från The Batman, och Dune: Prophecy, en ny HBO Original-serie som utspelar sig i Frank Herberts expansiva Dune-universum.

Kommande dokumentärer inkluderar Chimp Crazy från Tiger King-skaparen Eric Goode och en ny dokumentärserie i två delar, Wise Guy: David Chase And The Sopranos, som snart kommer till Max.

Under de återstående månaderna av 2024 visas följande internationella serier:

The Penguin

The Penguin är en ny serie från Warner Bros. Television och DC Studios med Colin Farrell (True Detective) i huvudrollen som Oz Cobb/The Penguin.

The Penguin, sesong 1_1 (3) The Penguin, sesong 1_1 (1) The Penguin, sesong 1_1 (2)
<
>
The Penguin, säsong 1. (Foto: Max)

Den åtta avsnitt långa miniserien är en kriminalsaga baserad på den berättelse som filmskaparen Matt Reeves etablerade i den episka storfilmen The Batman, och kretsar kring den karaktär som Farrell spelade i filmen.

Den nya serien är utvecklad av serieskaparen Lauren LeFranc.

  • Premiär: 20 september

 

My Brilliant Friend, säsong 4

HBO:s succéserie är baserad på Elena Ferrantes bästsäljande romaner och följer Elena Greco och den viktigaste personen i hennes liv, hennes vän Raffaella ”Lila” Cerullo.

De två kvinnorna träffades som barn i 1950-talets Neapel och har spelat en viktig roll i varandras liv i mer än 60 år.

Den fjärde och sista delen av sagan, med titeln ”Story of the Lost Child”, handlar om Elena och Lilas liv som vuxna.

  • Premiär: 10 september

 

Dune: Prophecy

Dune: Prophecy utspelar sig i författaren Frank Herberts vidsträckta Dune-universum, 10 000 år innan Paul Atreides resa börjar. Serien följer två Harkonnen-systrar som etablerar den senare mytomspunna Bene Gesserit-sekten.

Dune: Prophecy är inspirerad av romanen ”Sisterhood of Dune” av Brian Herbert och Kevin J. Anderson.

I rollistan finns bland andra Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel och Jodhi May. Serien kommer att bestå av sex avsnitt.

  • Premiär: ? november

 

Chimp Crazy

Chimp Crazy är producerad och regisserad av Tiger King-skaparen Eric Goode och utforskar den fascinerande och skuggiga världen av uppfödda schimpanser och de människor som livnär sig på dem.

Den före detta sjuksköterskan Tonia Haddix kallar sig själv för ”schimpansernas Dolly Parton”. Hennes gränslösa kärlek till Tonka, en 32-årig pensionerad Hollywood-schimpans, utlöser en vansinnig katt-och-råtta-jakt som involverar myndigheterna, en djurrättsgrupp och en skådespelare.

Den dråpliga och tragiska dokumentärserien i fyra delar ifrågasätter det privata ägandet av primater och vad som händer när apor i fångenskap behandlas mer som människor än som djur.

  • Premiär: 19 augusti

 

Uzumaki

En virvelvind, röken som stiger upp från krematoriet, invånarna… allt snurrar. Människors ögon snurrar runt i skallen, tungan vrider sig som en spiral och kroppsdelar böjs på ett onaturligt sätt.

Kirie Goshima, en mellanstadieelev som växte upp i Kuouzu-cho, bestämmer sig för att fly från staden i ett försök att undkomma spiralens förbannelse. Kommer hon att kunna fly i tid?

Den nya anime-serien Uzumaki är baserad på det internationellt erkända mästerverket av horror-mangakan Junji Ito, känd för sina intrikata teckningar och skrämmande berättelser.

  • Premiär: 29 september

 

Läs också Ny norsk HBO-serie HBO har släppt trailern till sin nya norska dramaserie.

Notera att de lokala nordiska dramaproduktionerna lyser med sin frånvaro.

Senast ut var den trevliga norska komediserien MILF of Norway. Detta är ett segment som Max tyvärr har skurit ner på efter sammanslagningen.

Läs också Norges yppigaste MILF? Med lanseringen av sin första nordiska originalserie visar ”nykomlingen” Max lovande takter.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se ny CITADEL-trailer!

Is There Anybody Alive Out There?

Allt från "laxdrottningar" till prinsessor dök upp på röda mattan!

Se Sydney Sweeney i Sydney!

Ännu en runda med mordgåtor från New York!

Se Billy Bob Thornton i Landman

Trump vs. Harris – live på Max!

Se de första Yellowstone-bilderna!

Väntan är över!

Fucked up?

Max med en nedskalad höstmeny

Se Citadel-trailer

Rulla till toppen