TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Disney slår ner på kontodelning – så här mycket kostar det

Disney+ har nu börjat blockera användare utanför hushållet.

Av / 2024-09-26 - 09:39
Disney slår ner på kontodelning – så här mycket kostar det

Disney har tidigare meddelat att de kommer att ta krafttag mot så kallad kontodelning, där lösenord och inloggningar delas med släkt eller vänner utanför hushållet. De har nu börjat processen med att blockera sådana ”obehöriga” användare, men samtidigt är det möjligt att skapa en så kallad extramedlem kopplad till kontot.

Disney skriver på sin egen hemsida:

Disney+ kan inte delas utanför ditt hushåll. Ett hushåll är alla de enheter som är kopplade till din personliga primära bostad och som används av de personer som bor där. Personer utanför ditt hushåll kan registrera sig med ett eget konto för att titta på Disney+, eller så kan de läggas till som en extramedlem.

Endast en extramedlem – kostar från 49 kronor per månad

Enligt Disneys hemsida kostar det 49 kr/månad att lägga till en extramedlem för Disney+ Standard med reklam och 59 kr/månad för Disney+ Standard och Premium. Detta pris kommer att faktureras innehavaren av det ursprungliga Disney+-abonnemanget (det vill säga du, om du har en vän eller släkting som vill dela ett konto med dig).

Annonce

Dessutom finns det vissa begränsningar för extramedlemmen:

En Disney+-prenumeration kan bara ha ett tillägg för en extramedlem, som bara är avsedd att vara tillgänglig för en person utanför ditt hushåll. Dessutom måste extramedlemmen vara minst 18 år gammal och bo i samma land där Disney+-abonnemanget skapades.

Extramedlemmen har också några andra begränsningar, till exempel att man bara kan streama till en enhet i taget. Detta liknar vad Netflix tidigare har gjort med sina abonnemang, men med Netflix är det möjligt att skapa två extramedlemmar.

Läs också Delar du ditt Netflix-konto? Nu vill Netflix hindra kunderna från att dela abonnemang med medlemmar utanför hushållet.
Läs också Ny prischock! Snart blir det ännu dyrare att titta på dina Disney-favoriter.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bakom kulisserna!

Kidman + Curtis!

Fler romantiska julförvecklingar på gång

Ingen mer gratis delning på Disney+

Richard Madden i Nesbø-thriller!

Känslorna släpps loss på Disney+

Ny trailer från Yellowstone-skaparen

And the Emmy goes to...

Se ny CITADEL-trailer!

Is There Anybody Alive Out There?

Allt från "laxdrottningar" till prinsessor dök upp på röda mattan!

Se Sydney Sweeney i Sydney!

Rulla till toppen