TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Disney+ höjer priserna igen

Snart blir det ännu dyrare att titta på dina Disney-favoriter.

Av / 2024-08-13 - 08:01
Disney+ höjer priserna igen

Disney meddelade nyligen globala prisförändringar för sin streamingtjänst Disney+, och snart kommer prishöjningarna att drabba Sverige.

Prisökningen gäller befintliga Premium-abonnenter, från och med den 15 september 2024. Kostnaden ökar från 890 kronor per år till 1190 kronor per år, alltså en prishöjning med 300 kronor. Detta är dock samma som Premium-abonnenter har fått betala för helår sedan slutet av förra året.

Disney säger att de ”förtjänar” högre priser

Disney motiverar den kraftiga prishöjningen med behovet av mer kvalitetsinnehåll, eller som företaget uttrycker det: ”– så att vi kan fortsätta att ge dig helt nya Originals, de senaste storfilmerna och de mest populära, binge-värdiga serierna”.

Disney verkar dock inte frukta någon större kundflykt från plattformen.

”– Vi känner att vi har förtjänat det priset på marknaden. Produktförbättringar bör också minska kundbortfallet och hålla våra kunder hos oss”, sa finansdirektör Hugh Johnson när Disney presenterade sina kvartalsresultat förra veckan, enligt Ars Technica.

Disneys VD Bob Iger är inte heller rädd för protester från kunderna.

”– Vi är inte oroliga. Målet är att öka engagemanget på plattformen. Vad jag menar med det är självklart att erbjuda en större variation av innehåll.”

Disney+ tjänar (äntligen) pengar, men kommer att höja priserna ytterligare

En annan, uppenbar, anledning från Igers sida kan vara önskan om ännu bättre lönsamhet: Efter att ha kämpat med lönsamheten i flera år lyckades Disney+ faktiskt gå med vinst under det andra kvartalet: Streamingtjänsten rapporterade 47 miljoner dollar i rörelseresultat under andra kvartalet (från 6,38 miljarder dollar i omsättning), jämfört med andra kvartalet 2023, då den förlorade 512 miljoner dollar.

Samtidigt varnade Disneys VD Iger för att streamingtjänsten kommer att börja slå ner på lösenordsdelning utanför hushållet från september.

Förra gången Disney+ meddelade en liknande prishöjning var i augusti 2023, alltså för exakt ett år sedan.

Läs också Priserna på Disney+ höjs Prischock! Nu blir det dyrare att titta på dina Disney-favoriter.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se ny CITADEL-trailer!

Is There Anybody Alive Out There?

Allt från "laxdrottningar" till prinsessor dök upp på röda mattan!

Se Sydney Sweeney i Sydney!

Ännu en runda med mordgåtor från New York!

Se Billy Bob Thornton i Landman

Trump vs. Harris – live på Max!

Se de första Yellowstone-bilderna!

Väntan är över!

Fucked up?

Max med en nedskalad höstmeny

Se Citadel-trailer

Rulla till toppen