TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2024: Acer lanserar en rad nya AI-datorer

Acer Swift Go 14 AI, Swift 14 AI och Swift 16 AI är baserade på tre olika hårdvaruplattformar, men de levereras alla med Microsoft Copilot+ PC och nya AI-verktyg från Acer.

Av / 2024-09-05 - 08:20
IFA 2024: Acer lanserar en rad nya AI-datorer

Acers högste chef, Jason Chen, hade rest till Berlin och på scenen vid Acers stora presskonferens på den första pressdagen för IFA 2024 tog han emot gäster från företag som Microsoft, Intel och Nvidia.

Och inte helt oväntat handlade det hela om AI. Den taiwanesiska PC-tillverkaren lanserade fyra nya AI-datorer baserade på tre olika plattformar från AMD, Intel och Qualcomm, men det de alla har gemensamt är Windows 11 Home, Microsoft Copilot+ PC och nya AI-funktioner som Acer själva har utvecklat.

Läs också Copilot+ en ”mardröm för privatlivet” Funktionen som spelar in allt du gör är en uppenbar risk för den personliga integriteten.

Till exempel Acer PurifiedView 2.0, som kan ta bort din katt från bilden i ett Teams- eller Zoom-möte, eller Acer PurifiedVoice 2.0, som filtrerar bort skrik och rop från små barn och husdjur så att de andra deltagarna i ditt videomöte tror att du är helt ensam i ett tyst rum.

Acer Swift 14 AI med (upp till) Intel Core Ultra 7-processor är den lättaste av de nya AI-datorerna med en vikt på 1,26 kg. Den levereras med en 14” skärm (antingen IPS eller OLED) och upp till 3K-upplösning. Den levereras också med upp till 32 GB RAM och 1 TB SSD-lagring.

Acer Swift 14 AI
Acer Swift 14 AI med Intel-processor. (Foto: Peter Gotschalk)

AMD-versionen av Acer Swift 14 AI väger 1,32 kg och levereras med en Ryzen AI 9 365-processor, upp till 32 GB RAM och hela 2 TB SSD.

Acer Swift Go 14 AI har en Qualcomm Snapdragon X Plus X1P-42-100-processor, upp till 32 GB RAM och 1 TB SSD, men den här versionen finns bara med en något större 14,5″ IPS-skärm, som får nöja sig med en maximal upplösning på 2 560 x 1 600 pixlar.

Acer Swift Go 14 AI
Acer Swift Go 14 AI med 14,5-tums skärm och Qualcomm Snapdragon X Plus-processor. Skillnaden är svår att se med blotta ögat. (Foto: Peter Gotschalk)

Den största av de nya AI-datorerna är Acer Swift 16 AI, som endast finns i en version med Intel-processor (upp till Intel Core Ultra 9), 16” OLED-skärm med 3K-upplösning och upp till 2 TB SSD.

Alla modellerna har Wi-Fi 7 och pekplattan är skyddad av Gorilla Glass. De kommer alla att finnas tillgängliga under det fjärde kvartalet. I skrivande stund känner vi bara till priserna på Swift Go 14 AI (Snapdragon-modell), som kommer att kosta från 12 990 kronor. Den Intel-baserade Swift 14 AI kommer att kosta från 14 990 kronor.

Läs också:

Acer Swift Go 14 (R7-8845HS)

Har nästan allt, för halva priset

Acer Swift Go 14 är lätt, har en supersnygg skärm och kostar nästan ingenting. Bristerna är få – och är lätta att leva med.

Läs hela testet
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Slimmade och smarta laptops från Asus

AI överallt hos Lenovo

Mer AI från Samsung på årets IFA-mässa

Acer satsar på AMD, Intel och Snapdragon i AI-striden

Nu har "alla" MacBook Pro stöd för två externa skärmar

Apple släpper kartorna i webbversion

Googles korta länkar stängs nu

NU är disketten äntligen död!

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Rulla till toppen