TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tesla Cybertruck blir polisbil

Cybertruck Next-Gen Patrol: Världens första patrullbil i sitt slag är redo för tjänstgöring.

Av / 2024-07-29 - 12:55
Tesla Cybertruck blir polisbil

Cybertruck har varit både beryktad och kontroversiell sedan den lanserades, men nu tar den steget in i en ny roll: Som patrullbil för polisen. Det amerikanska företaget UP.FIT, som specialiserar sig på att anpassa Tesla-fordon för offentlig service, har lanserat världens första Tesla Cybertruck utformad för polis och andra räddningstjänster.

Företaget, som är en del av moderbolaget Unplugged Performance, hävdar att den nya plattformen utgör ett betydande framsteg inom fordonslösningar för räddningstjänster.

Stort intresse

UP.FIT Tesla Cybertruck Next-Gen Patrol har enligt företaget rönt stort intresse från poliskårer över hela USA. Inte minst för att den är skottsäker direkt från fabriken!

– UP.FIT Cybertruck Next-Gen Patrol är ett betydande tekniskt språng in i framtiden, och vi är glada över att kunna erbjuda polismyndigheterna framtidens patrullfordon, säger Ben Schaffer, VD för Unplugged Performance, i ett pressmeddelande.

UP-Tesla-Cybertruck-Police-Truck-6-2048x1364
Foto: UP.FIT

Skräddarsydd

UP.FIT Cybertruck kombinerar Teslas futuristiska elbilsteknologi med Unplugged Performance expertis inom fordonsmodifiering och kundanpassning. Fordonet är utrustat med de förväntade varningslamporna, sirenerna och PA-systemet, samt uppgraderade radio- och datasystem.

Läs också Tesla Cybertruck är i Sverige Den häftiga Tesla Cybertruck är på rundtur i Europa. I Sverige kan du se den på ett antal olika ställen fram till 1 juni. Vi ger dig en smygtitt.

Patrullbilen kan anpassas för taktiska, militära eller sök- och räddningsuppdrag med tillgängliga fängslingszoner, förvaring för vapen och specialverktyg, en hundbur och uppgraderade köregenskaper. Dessa inkluderar specialiserade UP.FIT-hjul och däckpaket, bromssystem och valfria uppgraderingar för extrem terrängkörning, samt satellitbaserad Starlink internetanslutning. Det ger internettäckning från var som helst i världen.

UP-Tesla-Cybertruck-Police-Truck-1-2048x1366
Foto: UP.FIT

Kommer i år

UP.FIT Cybertruck Next-Gen Patrol kommer 2024, men kommer endast att finnas tillgänglig i USA. Och eftersom inte ens gatuversionen av Cybertruck är laglig i Europa, får vi leta länge efter ett servicefordon av den här typen här hemma.

Mer info: up.fit

Läs också Tesla Cybertruck rostar Nyblivna Cybertruck-ägare rapporterar att den omedelbart började få rostfläckar
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nissan ska tillverka elektrisk GT-R

Vad hände med elbilsrevolutionen?

Äntligen: Handsfree-körning i Europa

750 km räckvidd och inbyggd ChatGPT

Nissan trimmar Ariya

Tesla Cybertruck till din tjänst!

Från drönare till elcyklar

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Rulla till toppen