TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nissan lockar med häftiga Ariya NISMO – 436 hästkrafter och sportig design

Nissan firar 40 år för sin motorsportdivision NISMO med den kraftigt uppgraderade elbilen Ariya NISMO. Den här kommer att gå undan!

Av / 2024-07-30 - 11:28
Nissan lockar med häftiga Ariya NISMO – 436 hästkrafter och sportig design

Nya Ariya NISMO får hela 436 hästkrafter under motorhuven – en ökning med 130 hk jämfört med den nuvarande toppmodellen.

”Nissan Ariya NISMO är en balans mellan en elbil och en sportbil som ger mycket körglädje i vardagen”, säger Mayra Gonzàlez, Vice President of Marketing and Sales, Nissan Europe.

Ariya NISMO Coming to Europe_img18
Foto: Nissan

Med den betydande effektökningen förväntas tiden 0-100 km/h förbättras avsevärt från nuvarande 5,7 sekunder för e-4ORCE-modellen med det största batteriet. Ariya NISMO kommer dessutom att ha specialutvecklade säten, kraftigare bromsar och ett sportigare chassi.

Läs också Nord- till Sydpolen: Aldrig tidigare gjort med bil För första gången i historien har någon kört bil från Nordpolen till Sydpolen. Det skedde med den helelektriska Nissan Ariya.

Skarpa detaljer

Exteriören pryds av skarpare detaljer, aerodynamiska förbättringar och en separat NISMO-logotyp som visar att detta är något speciellt.

Ariya NISMO Coming to Europe_img3
Foto: Nissan

Nissan Ariya NISMO: Pris och tillgänglighet

Nissan har ännu inte meddelat något pris. Men planen är att lansera den i oktober och ge oss mer information om teknik, prestanda, räckvidd och priser när det närmar sig.

Med Ariya NISMO visar Nissan att de inte har glömt sina motorsportrötter samtidigt som de omfamnar den elektriska framtiden. Frågan är om de kan balansera prestanda och räckvidd på ett sätt som tillfredsställer både fartentusiaster och praktiska elbilsförare. Det får vi reda på när mer information släpps senare i år.

Om du är intresserad av hur standardversionen av Nissan Ariya presterar kan du läsa vårt test av den framhjulsdrivna versionen med det minsta batteriet här.

Läs mer om Nissans motorsport här.

Läs också Äntligen testad: Ariya lever upp till det mesta Nu när Ariya äntligen finns på marknaden kan Nissan mycket väl pensionera Leaf för gott. Det här är det mest förnuftiga bilen för många.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nissan ska tillverka elektrisk GT-R

Vad hände med elbilsrevolutionen?

Äntligen: Handsfree-körning i Europa

750 km räckvidd och inbyggd ChatGPT

Nissan trimmar Ariya

Tesla Cybertruck till din tjänst!

Från drönare till elcyklar

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Rulla till toppen