Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Mark Levinsons nya No 519

Sugen på ett highend-försteg? Då ska du ta en titt på Mark Levinsons senaste.

Av / 2016-11-17 - 19:11
Mark Levinsons nya No 519

De flesta tänker nog på hifi-nördar som medelålders män med svindyra stereoanläggningar som består av massor av små och stora lådor – som ständigt byts ut mot ”något bättre”.

Men det går att hitta bra ljud i mindre och enklare system än sådana som ockuperar hela vardagsrummet.

Man kan till exempel kika närmare på Mark Levinsons nya No 519. Som är mycket mer än bara ett försteg. Den är en förförstärkare med CD-spelare och DAC som dessutom klarar nätradio och streaming.

Koppla in ett par aktiva högtalare eller en effektförstärkare så är det bara att köra igång.

Läs också: Vi testar Mark Levinson No 585.

Foto: Mark Levinson
Foto: Mark Levinson

Som man kan se på bilden av baksidan finns det in- och utgångar för det mesta en modern hifi-entusiast kan tänkas behöva. Utom skivspelaringång.

Men gott om digitalingångar, inklusive USB, nätverkskontakt och både obalanserade och balanserade analogutgångar. Naturligtvis finns det Bluetooth också. Och stöd för ljudfiler upp till 32 bit/192 kHz och PCM, DSD. No 519 spelar Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer, Rhapsody, Napster och nätradio.

Det räcker med förförstärkaren och ett par läckra högtalare, så har man en tvättäkta highend-anläggning.

På framsidan finns ett hörlursuttag och en stor skärm som visar skivomslag och man navigerar bland alla inställningar med knappar och rattar på sidan.

Mark Levinsons No 519 kostar närmare 230 000 kronor, så nog handlar det om highend alltid.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen