LG 65SK7900 har en ganska så enkel design. Den saknar lite av det exklusiva utförandet som man får med LG:s OLED-modeller, samt den dyrare SK8500. Men byggkvaliteten är helt OK. En sak man ska tänka på är att de två fötterna bara kan sättas fast längst ut. Det betyder att den här 65-tummaren måste stå på ett ganska så brett bord.
Användning och finesser
LG:s smart-plattform WebOS är en av de snabbaste och mest bekväma att använda, och har man väl vant sig vid pekfjärrkontrollen Magic Remote kan det vara svårt att byta. App-urvalet är bra. Detta är också en så kallad ”Netflix Approved TV”, med en egen Netflix-knapp och blixtsnabb start från standby-läge. Den stöder viktiga videoformat som Dolby Vision, vilket möjliggör en bra återgivning av HDR-filmer. Vi uppmätte spel-läget till ca 30 millisekunders fördröjning.
Bildkvalitet
På bildfronten kan LG-skärmen skryta med en så kallad IPS NanoCell LCD-panel, som bland annat ska utmärka sig med brett färgspektrum och extra bred betraktningsvinkel. Färgerna ser bra ut i praktiken också, men LG:s så kallade ”Football Mode”-bildläge känns väldigt överdrivet! Vi gillar standardläget bättre: här får du mer neutrala färger i kombination med strålande skärpa, även när kameran panorerar snabbt över fotbollsplanen.
LG-skärmen uppfyller förväntningarna med sport: bilden bibehåller färger och kontrast, medan Samsung Q6F och Panasonic FX700 blir blekare och mer urlakade ut. Här är du garanterad en bra bildupplevelse var du än sitter i soffan.
Ljusstyrkan är mycket bra och tillräcklig för att titta på TV i dagsljus. Däremot faller LG-skärmen igenom lite med filmer och serier som har många mörka scener. Den lokala dimnings-funktionen är väldigt grov och delar in bilden i tre block som får en väldigt synlig effekt av ”ljusblödning”. Detta är stor skillnad mot vad man upplever med LG:s egna OLED-skärmar.
Ljudkvalitet
LG-skärmen har standard-högtalare monterade i nederkant och 20-watts uteffekt. Den har däremot bra ljudprocessning och simulerat surroundljud (DTS Virtual:X). Ljudet är absolut användbart och ligger ett snäpp över konkurrenterna från Samsung och Panasonic.
Slutsats
Det är lockande att säga ”bäst med boll” om LG-skärmen eftersom den fungerar strålande bra med fotboll och annan sport. Starka färger och bred betraktningsvinkel gör detta till en potentiell favorit i vardagsrum som visar mycket sport. LG SK7900 har dock en del brister i svärta och kontrast, så de som gillar att ”binge-watcha” serier mer än sport bör leta någon annanstans.
Också i detta test:
Sony KD-65XF9005
God som guld!
Toppspelaren från Sony kostar lite mer än konkurrenterna, men wow en sådan bild!
Samsung QE65Q6FAMTXXC
Fullträff
Med 65Q6F får du många av detaljerna från Samsungs toppmodeller i en billigare inpackning.
LG 65SK8500
Nyckfull topp-TV
Toppmodellen från LG är en hejdundrande bra TV på många sätt, men har också ett par komplikationer.
Philips 65PUS8303
Ett snäpp bättre
Med den här modellen tar Philips ett klart steg upp på kvalitetsskalan.
Panasonic TX-65FX700E
Håller måttet
Panasonic har en lång tradition av att konstruera välbyggda TV-apparater med naturlig bildkvalitet, och den nya modellen i FX700-serien är inget undantag.
LG 65UK6950
Fin till sport och spel
LG-skärmen funkar bra med sport och kan skryta med blixtsnabb respons till glädje för gaming-fantaster.
Philips 65PUS7363
Stolpe ut
Philips-skärmen har många fina egenskaper, men det räcker inte till någon pallplats för 65PUS7363.
Läs hela artikeln med LB+
Årets bästa erbjudande
Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser