En övervakningskamera kräver en internetanslutning för att strömma videoinspelningar till din mobil, skicka varningar och så vidare. Men inte alla platser har tillgänglig Wi-Fi. Då kan det behövas mobilt bredband. Åtminstone om du har en övervakningskamera som kan ansluta till det.
Det kan Arlo Go 2. Som enda kamera i testet är den utrustad med plats för ett SIM-kort. När ett är istoppat får Arlo Go 2 internetanslutning via 4G. På så sätt kan du hålla kontakten med den nästan var du än är.
Ta av skalet från kameran så kan du sätta i både SIM-kortet och det stora batteriet. När det är gjort är kameran aktiv och du kan börja installationen
Det mesta görs med din mobil. Om du vill ansluta kameran till Wi-Fi, vilket lyckligtvis också är ett alternativ, skannar du en QR-kod på din mobil. Då fåt kameran telefonens Wi-Fi-information och ansluter. Om du vill röststyra kameran och integrera den med andra Smart Home-enheter finns det stöd för både Google Home, SmartThings och Alexa.
Kameran kan placeras fristående på den medföljande foten, eller skruvas fast i en vägg om du vill montera den fast. Kameran är IP65-certifierad och klarade därför utomhusförhållanden utan större utmaningar.
Ojämn bildkvalitet
Arlo Go 2 är lätt att styra. Tryck på play på videobilden om du vill strömma live och använd de lättförståeliga ikonerna längst ner och i hörnen för styrning. Du kan spela in video, ta ögonblicksbilder, slå på strålkastare eller kommunicera via den inbyggda högtalaren. Om det finns någon i andra änden kan de svara dig via den inbyggda mikrofonen.
Kameran har ett synfält på 130 grader och filmar i Full HD. Det är mycket bra i det avseendet. Bildkvaliteten var bra i många fall. Ibland upplevde vi dock att ljusmätaren fick en knäpp, vilket resulterade i en överexponerad och bländande bild som var svår att dechiffrera. Kameran har också mörkerseende, även i färg när strålkastaren är på.
Skulle inkräktare komma inom räckhåll kan kameran försöka skrämma bort dem med både en kraftfull strålkastare och en hög siren. Strålkastaren kan aktiveras automatiskt när rörelse detekteras, sirenen måste aktiveras manuellt för att undvika falsklarm som skulle väcka hela grannskapet.
Det finns möjlighet att spara inspelningar lokalt på ett microSD-kort eller arkivera dem i molnet. Det senare kräver ett abonnemang för 35 kronor i månaden.
Batteriets livslängd anges till sex månader. Vi hade inte möjlighet att testa om det stämde. Det tappade bara några procent under de dagar vi testade, så fyra månader eller möjligen mer är åtminstone inte orealistiskt.
Skulle kameran försvinna när du tar den med dig på camping, skogspromenad eller liknande kan den inbyggda GPS:en hjälpa dig att hitta den. I appen kan du alltid se var den är.
Slutsats
Arlo Go 2 är en övervakningskamera med många fina kvaliteter och en bra uppsättning funktioner. Bildkvaliteten imponerar dock inte och priset är ganska högt. Det är förståeligt att du måste betala lite extra för 4G-anslutningen, men även med detta medräknat är det en dyr kamera. Det är bara om du inte kan klara dig utan 4G som det finns anledning att överväga Arlo Go 2.
Också i detta test:
TP-Link Tapo C420S2
Skarpa bilder och bra pris
För mer eller mindre samma pris som de andra i testet erbjuder TP-Link två kameror som levererar skarpa 2K-bilder och ett bra utbud av funktioner.
Ring Spotlight Cam Plus
Välutrustad kamera kan bli dyr i längden
Den har i stort sett alla tänkbara funktioner och till och med plats för ett extra batteri. Det är inte möjligt att spara inspelningar lokalt, och molnlagring kräver en prenumeration.
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Fast monterad kvalitetskamera utan extrakostnader
En välfungerande kvalitetskamera där du får tillgång till all funktionalitet utan abonnemang. Den kräver dock en fast strömanslutning och är därför inte särskilt flexibel.
Google Nest Cam (med batteri)
Snygg Google-kamera med bra bild
Designen är läcker, användarvänligheten är hög och kameran erbjuder smart personigenkänning. Du måste dock klara dig utan strålkastare och sirener