TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Misfit Shine

Enkelt, elegant och effektivt

Misfit Shine kan inte lika mycket som vi hade velat men löser uppgiften på ett elegant och effektivt sätt. Och priset är det inget fel på.

Av / 2014-05-31 - 05:00
Misfit Shine

Home tycker

  • Liten och lätt enhet som kan bäras överallt och som till och med ser bra ut. Appen är lättanvänd och Shine bjuder dessutom på ett par kul trick.
  • Det dräller inte av smarta funktioner i Shine, och så kan man tröttna på att hålla den tätt intill telefonen för att den ska synkroniseras.

Shine är i och för sig inget armband. Fast ändå. Enheten är en liten rund bricka, inte mycket större än ett mynt, som man kan bära på kroppen på olika sätt. Man kan bland annat ha den som en nyckelring eller ha den fastklämd på kläderna, men det går också att sätta fast den i ett armband som ingår. Shine är gjord av anodiserad aluminium, men är vattenskyddad och tål till och med ett dopp i poolen.

Överst på Shine sitter 12 små lysdioder som har två syften. Trycker man på enheten två gånger får man först information om hur nära man är att nå sitt dagliga aktivitetsmål, och sedan visas klockslaget med bara de små LED-lamporna. Det är riktigt tufft …

Själva installationen av Shine är busenkel. Man bara hämtar den tillhörande appen, anger personlig information och avslutar med att berätta för Shine om man är ”kinda active”, ”pretty active” eller ”very active”. Anslutningen mellan Shine och telefonen upprättas genom att man placerar brickan fysiskt på en cirkel på skärmen, så kopplas de ihop. Att ha ett sådant gränssnitt är smått genialt, men det är också en gimmick för det påverkar naturligtvis inte anslutningen om Shine inte ligger precis ovanpå skärmen.

Shine-appen är relativt överskådlig. Hemskärmen visar aktuell dag och en cirkel som talar om hur många procent av det dagliga målet som uppnåtts. Samt hur lång tids aktivitet man saknar sammanlagt för att nå målet. Under cirkeln visar en graf vilken tid på dagen man har varit mest aktiv, och under grafen finns en ikon med ytterligare information om varje aktivitet som Shine har registrerat.

Shine kan mäta antal steg, inklusive hur långt avstånd man har tillryggalagt och antalet förbrända kalorier, och dessutom kan den mäta specifika aktiviteter som cykling, simning, tennis, fotboll, etc. I inställningarna ska man ange vilket slags aktivitet man ska mäta, och man påbörjar aktiviteten genom att trycka tre gånger på Shine-enheten. Sömn registreras automatiskt. Som nämnts ovan fungerar Shine som klocka också, men tyvärr har den inga alarmfunktioner.

Annons

Slutsats
Misfit Shine är en ganska så simpel produkt, som kan allt nödvändigt men inte så mycket mer. Vi saknar framför allt en möjlighet att ställa in smarta påminnelser. Å andra sidan är Shine användarvänlig och mycket flexibel. Appen ger en bra överblick och är lätt att sköta, och själva enheten tar nästan ingen plats alls och kan bäras överallt – till och med när man simmar eftersom den är vattentät. Designen är mycket tilltalande och att bära Shine till vardags känns som att gå runt med ett designat smycke. Med tanke på att priset är näst lägst av alla testdeltagare tvekar vi inte att utse Misfit Shine till testets Bästa köp.

shine_app

Också i detta test:

Fitbit Flex

Budgetvarianten

Visar hur viktigt det är att appen som ingår är inbjudande och överskådlig. Vilket den tyvärr inte är här.

Marknadens bästa pris och kan det allra viktigaste.
Saknar avancerade funktioner som smarta alarm och detaljerad loggning av sömn. Största problemet är dock den ologiska konstruktionen och den användarovänliga appen.
Läs hela testet

Samsung Galaxy Gear Fit

Bra idé, nästan hela vägen

Samsung Galaxy Gear Fit verkar först vara rena drömmen som smart armband, men saknar ett par viktiga funktioner.

Knivskarp S-AMOLED-skärm, notiser från telefonen vid samtal och SMS. Pulsmätare och mediekontroll.
Saknar viktiga funktioner som alarm och loggning av sömn. Synkronisering med S Health-appen fungerar inte heller optimalt.
Läs hela testet

Garmin Vivofit

För fitness-nördar

Det är bra att det här armbandet har en egen display, den tillhörande appen kräver tillvänjning.

Armbandet har en egen display, det är vattentätt ner till 50 meter och batteriet kan hålla i ett helt år. Appen har ganska så detaljerade möjligheter att hålla koll på träningen.
Appen som ingår, Garmin Connect, är inte gjord speciellt för Vivofit, och det märks. Bland annat måste man synkronisera app och armband manuellt. Vi saknar också en möjlighet att ställa in alarm.
Läs hela testet

Jawbone UP 24

Vi är bitna

Jawbone UP 2 är ett exempel på hur bra det kan bli när stil och funktion jobbar ihop.

En fulländad produkt som kombinerar läcker och robust design med användarvänlighet och massor av praktiska funktioner.
Är inte vattentät och kunde gott haft en lite mer användbar display på själva armbandet.
Läs hela testet
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple iPad mini 7 har gott om kraft men saknar nytänkande

Årets bas-iPhone närmar sig Pro-serien

Tillbaka i täten

Den perfekta kompromissen?

Vikbar magi?

För sent och för dyrt

Ännu smidigare att hålla koll på hälsan

Denna iPhone kan du gott hoppa över

Kronan på verket

En lagom mobil att behålla länge

Fungerar Pixel-magin även i det vikbara formatet?

Snygg och tuff träningsklocka

Ljud & Bild