Sennheiser brukar klara sig bra i testerna, och deras PXC 550 fick utmärkt betyg i vårt test. Frågan är vad man går miste om med hälften så dyra HD4.50 BTNC? De ser så klart inte lika exklusiva ut och materialvalen är inte lika påkostade. Men plasten känns inte billig och konstruktionen känns pålitlig. Tyvärr kan man inte fälla lurarna platta utan bara vika ihop dem. Därför får man räkna med att de tar upp lite mer plats i packningen än exempelvis Audio-Technica.
Man kan stoppa ned dem i den ganska enkla textilväskan som skyddar mot smuts, men inte mot omild behandling. Man får med laddningssladd och hörlurssladd, men inga adaptrar. Kåporna har en generös vaddering och är klädda med konstläder som känns trevligt. Däremot trycker bågen kåporna ganska hårt mot huvudet. I kombination med att bågen inte har någon direkt vaddering kan det därför bli lite obekvämt att ha dem på sig på långa resor.
Sennheiser anger ingen batteritid för trådat med brusreducering, så siffrorna i faktarutan är inte direkt jämförbara med alla konkurrenterna. De laddas på 2 timmar och kan sedan spela trådlöst i 25 timmar, eller 19 timmar om man även använder brusreducering. Det är enkelt att parkoppla dem med mobilen tack vare NFC, och en röstguide gör att man vet vad som händer. Men knapparna på kåpan är små och dåligt märkta, så det gäller att man memorerat deras funktion.
Ljudkvaliteten är bland de bättre i testet. Visserligen har även Sennheiser fallit för grupptrycket och förstärkt basen, men inte på något överdrivet sätt. Det är gjort med finess. Slår man på brusreduceringen så förstärks basen ytterligare och diskanten blir märkbart vassare. Däremot gör den ett förhållandevis bra jobb med att filtrera bort lågfrekvent oväsen och dämpa övrigt så gott det går. Tillsammans med JBL och Denon är det bland de bättre i testet.
Slutsats
Sennheiser gör riktigt bra brusreducerande hörlurar men då kostar de också det dubbla mot denna. I denna bantade modell har man trots allt lyckats behålla en hygglig kvalitetskänsla plus att både ljudkvaliteten och brusreduceringen tillhör de bättre i testet. Tekniskt sett har de alltså behållit allting som är viktigt. Priset man får betala är att de är lite mer platskrävande, att hanteringen inte är lika enkel och att inte är lika bekväma i längden. Målfoto mot Denon.
Också i detta test:
Urbanista New York
Prisvärda och praktiska
Lättanvända lurar med bra ljudkvalitet, men brusreduceringen är en kompromiss.
JVC HA-S90BN
Billiga men medelmåttiga
Trots ett lågt pris finns det bättre alternativ då nackdelarna är fler än fördelarna.
JBL E65BTNC
Diskreta och välljudande
JBL börjar bra och levererar ett par trevliga lurar med bra ljud och utan större brister.
Denon AH-GC20
Solida och kraftfulla
Med kraftiga aluminiumbågar och kompetent brusreducering är Denon en pålitlig reskamrat.
Audio-Technica ATH-ANC70
En omodern besvikelse
Trots låg prislapp kan denna äldre modell inte stå sig mot de nya konkurrenterna.
Läs hela artikeln med LB+
Nyårserbjudande - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 925 kr)
Prova LB+ Total i 1 månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-
30% På LB+ Total i 6 månader!
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 6 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser