Deltagare nummer två från Philips är en något mer påkostad variant. 8303-serien har ett mer exklusivt och förtroendeingivande utförande än 7363. TV:n är tyngre, allt känns lite mer gediget hopskruvat och foten av plexiglas ger en en lyxig känsla.
Användning och finesser
I likhet med andra Philips-modeller är detta en Android-baserad smart-TV (version 7.0) som så småningom kan uppgraderas till att stödja Google Assistant-röststyrning. En annan fiffig finess är möjligheten att fjärrstyra Philips Hue LED-glödlampor. De kan till och med användas för att utöka Ambilight-ljuset till hela rummet om man vill det. Philips 65PUS8303 har för övrig samma dubbelsidiga fjärrkontroll som 7363 och ett särskilt spelläge med 30 millisekunders fördröjning.
Bildkvalitet
65PUS8303 är utrustad med en uppgraderad 100 Hz LCD-panel, levererad av ingen mindre än LG Display. Den har också Philips välkända och kraftfulla P5-videoprocessor (tydligen av samma typ som i highend-modellen OLED873). Allt detta märks även på bildkvaliteten i praktiken: Philips-skärmen har en ytterst jämn ljusfördelning utan synliga ojämnheter, ljusfläckar eller liknande. Betraktningsvinkeln är också bra tack vare IPS-tekniken.
Philips åstadkommer en fin bild när vi sätter på Premier League. Rörelserna är mjuka och sömlösa, utan brusproblemen vi såg i 7363. Färgåtergivningen är också superpotent, utan att kännas alltför överdriven. Helt klart en lysande TV för sport och spel!
När det gäller kvällsmys och film har Philips inte samma övertygande kontrast som de bakbelysta LED-skärmarna från LG och Sony, men den klarar sig bra mot de övriga konkurrenterna. Ambilight-ljuset bidrar också till att förbättra upplevelsen av kontrast en hel del, eftersom det lyser upp bakväggen med matchande ljus. Sammantaget levererar Philips därför en av testets tjusigaste bilder.
Ljudkvalitet
Precis som sig bör för en lite dyrare modell har Philips 65PUS8303 ett lite kraftigare ljudsystem med extra bashögtalare på baksidan. TV-ljudet är kristallklart och kan spela högt utan plågsam förvrängning. Här får man också en ordentlig pondus i rösterna, plus mer fart i publikljudet. En klar förbättring mot de billigare TV-apparaterna i testet.
Slutsats
Med den här Philips-modellen tar vi ett steg upp i pris, och det märks på bildkvaliteten också. Här får du bättre skärpa, bättre färger och mjukare rörelser än med de lite billigare modellerna. Ljudet är också en klar förbättring. Allt detta gör Philips 65PUS8303 till ett rekommenderat köp i premium-klassen.
Också i detta test:
Sony KD-65XF9005
God som guld!
Toppspelaren från Sony kostar lite mer än konkurrenterna, men wow en sådan bild!
Samsung QE65Q6FAMTXXC
Fullträff
Med 65Q6F får du många av detaljerna från Samsungs toppmodeller i en billigare inpackning.
LG 65SK8500
Nyckfull topp-TV
Toppmodellen från LG är en hejdundrande bra TV på många sätt, men har också ett par komplikationer.
LG 65SK7900
Bäst med boll
LG 65SK7900 är en fin TV för sport och spel, men inte den bästa till filmkvällar.
Panasonic TX-65FX700E
Håller måttet
Panasonic har en lång tradition av att konstruera välbyggda TV-apparater med naturlig bildkvalitet, och den nya modellen i FX700-serien är inget undantag.
LG 65UK6950
Fin till sport och spel
LG-skärmen funkar bra med sport och kan skryta med blixtsnabb respons till glädje för gaming-fantaster.
Philips 65PUS7363
Stolpe ut
Philips-skärmen har många fina egenskaper, men det räcker inte till någon pallplats för 65PUS7363.