Bose hade inte gjort det lätt för sig att överträffa marknadens mest populära aktiva brusreducerande hörlurar, som var deras egna QuietComfort 25. Populariteten är inte obefogad, vi snackar om den bästa brusreduceringen vi har hört i kombination med en komfort som får alla andra att kännas som hårdkokta grisfötter. Kåporna kapslar in öronen perfekt och vilar silkeslent mot kraniet, så att man knappt märker att man har dem på sig. Och så är de hopfällbara, idealiska för resor!
I QuietComfort 35 har Bose inte fallit för frestelsen att ändra på ett vinnande recept. Kabeln är borta, men det är ungefär det enda som har hänt. Vikten har ökat med 30 gram på grund av en inbyggd Bluetooth-mottagare och en kraftigare förstärkare. Totalvikten på 225 gram hör ändå hemma i fjäderviktsklassen.
Användarvänlighet
Inga hörlurar i den här klassen är svåra att använda, men Boses är allra enklast. De parkopplas enkelt och medan konkurrenterna har flera funktioner har QC35 bara en av/på-omkopplare. Det går alltså inte att stänga av brusreduceringen i trådlöst läge, den är alltid på.
Brusdämpning och läckage
Boses brusreducering är mycket bra, i samma liga som Sennheiser PXC 550. När man sitter still är Sony ännu bättre, men när man går runt är Bose plötsligt i en klass för sig. Det beror på att fotstegen inte fortplantar sig genom öronkåporna och in i skallen på samma sätt som med Sony och Sennheiser. Med Bose kan man till och med springa utan att fotstegen hörs genom musiken.
Det beror på att Bose inte förseglar öronen lika bra, kåporna är en aning ventilerade. Det gör att folk runtomkring hör mer av musiken, och dessutom att musiken inte låter så våldsamt bra om man stänger av brusreduceringen (vilket ändå bara går att göra om man använder kabel). Fördelen är de ovan nämnda fotstegen, men också att man kan lyssna på musik mycket längre utan att bli svettig om öronen.
Ljudkvalitet
Ljudet är för övrigt otroligt bra. Basen är fyllig och fin, även på låg volym. Och den är inte överdriven på något sätt. Bose fungerar allra bäst med elektronisk musik och rock, musik med energi som ska förmedlas.
Akustisk musik fungerar också bra, men både Sony och Sennheiser har bättre upplösning i övertonerna och en ännu mer naturlig basåtergivning. Men Bose spelar högre än Sennheiser, som kan vara i svagaste laget med klassisk musik där den allmänna ljudnivån är lägre för att ge plats åt ett stort dynamikomfång
I lugna miljöer, där man sitter still, är både Sony och Sennheiser bättre än Bose. Men det spelar liksom ingen roll, för den här sortens hörlurar använder man absolut mest när man är på språng. Sammantaget föredrar vi därför Bose Quietcomfort 35, även om de inte är bäst på allt. Att de får 6 stjärnor beror med andra ord inte på att de är perfekta, utan på att de fortfarande är klassens referens när man lägger ihop allting.
Också i detta test:
Sennheiser PXC 550 Wireless
Brusfritt sammetsljud
Sennheiser menar allvar med ljudkvaliteten och utplånar bruset. Men PXC 550 Wireless är inte helt felfri.
Sony MDR-1000X
Specialanpassad brusdämpning
Här får du ljudkvalitet av högsta klass och en användaranpassad brusreducering som fungerar kanonfint – så länge du inte rör på dig.
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 1 665 kr)
LB+ Total månad / 185 kr
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser