TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-850F

Köp föregångaren

När Lenovo bjuder upp till dans är det uppenbart två steg framåt och ett tillbaka.

Av / 2015-12-29 - 05:00
Lenovo Yoga Tab 3 YT3-850F

Home tycker

  • Den unika kilformen med cylinderformat handtag och nu även en roterande kamera.
  • Den unika kilformen med cylinderformat handtag och nu även en roterande kamera.

Vi blev riktigt förtjusta i Lenovos första Yoga Tablet. Den hade åtminstone något helt nytt i form av sin speciella, kilformade design och det praktiska runda handtaget som både ger plats för ett kraftfullt batteri och gör att användaren kan hålla surfplattan med bara en hand under längre tid utan att bli trött. Handtaget fungerar dessutom som ett stativ, som både gör att användaren kan ställa Yoga Tab på ett bord i 110 graders vinkel och höjer upp skärmen en smula om surfplattan ligger på en plan yta. Byggkvalitet och materiel var också helt i topp och det enda vi tröttnade på var den ganska så dåliga skärmen och plattans långsamma prestanda. Båda dessa problem fixades dock i efterträdarna Yoga Tablet 10 HD+ och Yoga Tablet 2, som höll fast vid den unika designen.

Vi har därför lite svårt att gissa oss till hur Lenovo kan ha tänkt när de lanserade Yoga Tab 3. Det är väl meningen att produkter ska bli bättre med tiden, eller? Uppenbarligen inte hos Lenovo, som i Yoga Tab 3 har en surfplatta som har mer gemensamt med gamla Yoga Tablet från 2013 än med sina närmaste föregångare.

Den eländiga skärmen med en upplösning på 1280 x 800 pixlar är tillbaka. Detsamma är alla låga prestanda, för Intel Atom-processorn i Yoga Tablet 2 har blivit utbytt mot den långsammaste och billigaste Snapdragon-processorn som Qualcomm hade kvar på sitt restlager. Vi är till och med tillbaka på 1 GB RAM – och att Yoga Tab 3 kör Android 5.1 Lollipop hjälper inte upp hastigheten. Där Yoga Tablet 2 fick 771 och 2420 poäng singlecore respektive multicore i Geekbench 3, som är vårt ständiga benchmark-program, får nya Yoga Tab 3 nöja sig med 333 respektive 1150 poäng.

Till råga på allt är en av Yoga Tablet-surfplattornas typiska fördelar, det tunga ljudet, också som bortblåst. Trots ljudförbättrande Dolby Atmos-programvara är ljudbilden tunn och svag, och inte heller från de inbyggda stereohögtalarna kommer det annat än viskningar.

Det enda ljuset i mörkret är den geniala roterande kameran som Lenovo har byggt in i cylinderhandtaget. Den kan vridas nästan 360 grader runt sin egen axel så att surfplattan bara behöver en enda 8 Mp-kamera i stället för två.

Annons

 

Slutsats

Vi har testat Lenovo Yoga Tab 3 i en version med 8-tums skärm, medan alla våra tidigare tester har gjorts med 10-tumsmodellerna. Men oavsett skärmstorlek hade Yoga Tablet 10 HD+ och Yoga Tablet 2 högre skärmupplösning och prestanda, och det verkar nästan som om Lenovo har ångrat de senaste två årens utveckling och gått tillbaka till produkterna från 2013. Visst, Yoga Tab 3 kostar inte en förmögenhet, men det gör inte Yoga Tablet 2 i samma storlek heller, och vi föredrar den sistnämnda!

Lenovo Yoga Tab 3 finns också i en version med 10-tums skärm.

Också i detta test:

ASUS ZenPad 10 Z300CL

Spara kvittot

ASUS ZenPad 10 motiverar inte sin prislapp.

Bra ljud som passar till både musik och film.
För de här pengarna är prestanda inte helt otillräckliga, men det är värre med skärmen som har alldeles för låg upplösning och grumlig bild.
Läs hela testet

Apple iPad mini 4 Wi-Fi + Cellular 128 GB

Ingen större överraskning

iPad mini 4 tar bra betalt för förra årets teknik.

Apples ikoniska design, fast lättare och tunnare än någonsin tack vare helt laminerad skärm, vilket också betyder högre bildkvalitet.
Processortekniken var ny för mer än ett år sedan och det borde synas på priset.
Läs hela testet

Samsung Galaxy Tab S2 9,7 4G

Lika bra som förra året!

Samsung Galaxy Tab S2 är i stort sett samma surfplatta som den första Galaxy Tab S. Fast i en lite annorlunda inpackning.

Snygg skärm med starka färger och hög kontrast. Dessutom är den blixtsnabb och väger nästan ingenting. I skrivande stund förmodligen den tunnaste surfplattan på hela marknaden.
Ganska så tråkig och simpel design som ärligt talat inte direkt skriker dryga 6 000 kronor.
Läs hela testet
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Årets bästa erbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckor för 4 kr

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i 1 månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckor
185 kr / för 1 månad
154 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annons

Tillbaka i täten

Den perfekta kompromissen?

Vikbar magi?

För sent och för dyrt

Ännu smidigare att hålla koll på hälsan

Denna iPhone kan du gott hoppa över

Kronan på verket

En lagom mobil att behålla länge

Fungerar Pixel-magin även i det vikbara formatet?

Snygg och tuff träningsklocka

Flera förbättringar i ett och samma paket

För bra för att vara sann?

Ljud & Bild