Pioneers nätverksspelare ser bra ut tillsammans med resten av stereon och har fullt stöd för de flesta högupplösta ljudfiler. Det inkluderar även det udda DSD-formatet, som en gång i tiden skulle ta över efter CD:n (men som nu främst lever bland japanska ljudpuritaner). Här finns gott om funktioner, inklusive digitala in- och utgångar samt en USB B-ingång för inkopplad dator. Det betyder att du inte behöver använda datorns bedrövliga ljudkort när du använder den som ljudkälla.
Musiktjänster
N-50A har Spotify Connect, men andra musiktjänster som Tidal och Deezer har inte direkt stöd. Apple-användare kan köra med AirPlay i stället.
Trådlös nätverksanslutning är extrautrustning (600 kronor) utan detta är du hänvisad till nätverkskabel.
Pioneers fjärrkontroll funkar bra men man måste sitta nära spelaren för att kunna se information och bilder på den lilla skärmen. I stället rekommenderas att ladda ner ControlApp till mobilen som har ganska så bra funktionalitet. Det är lite trassligt om du har flera tusen låtar lagrade i nätverket, så någon Sonos-dräpare är detta inte.
Digitala in- och utgångar samt en USB B-ingång till datorn innebär att N-50A är flexibel. Trådlös nätverksanslutning är tyvärr extrautrustning och här finns inte heller Bluetooth. AirPlay finns däremot på plats. Foto: Pioneer
Ljudkvalitet
Med Tidal via AirPlay låter Pioneer riktigt bra. Med uppsampling och hi-bit-funktionen aktiverad målar den upp en mer holografisk och luftig ljudbild än i Direct-läget, vilket hörs utmärkt i Bob Dylans dystra visa ”Man in the Long Black Coat”. Gitarren breder ut sig i rummet och Pioneer har mer detaljer i övertonerna än Denon.
Auroras ”Running With the Wolves” får mer liv i ljudbilden än med Denon och låter mer tredimensionellt. Auroras röst framträder bra i ljudbilden. Till och med den platta refrängen låter mer livlig. Och slide-gitarren på Tracy Bonhams senaste album ”Wax & Gold” klingar trivsamt i banden. Här finns dock inte Marantz värme och Pioneer har inte heller samma tyngd i basregistret. Det saknas lite värme och fyllighet och dynamiken kunde rent allmänt ha varit bättre.
I synnerhet när det blir dags för högupplöst musik drar Marantz ifrån, med en bättre klangbotten och fler tonstrukturer i ljudbilden. Men Pioneer utnyttjar också högupplösta ljudfiler väl och sopar mattan med Sonos rent ljudmässigt.
Pioneer N-50A är en mycket bra spelare som bara saknar Bluetooth för att ge fullt utbyte på den trådlösa inkopplingsfronten, och vi tycker gott att adaptern för trådlöst nätverk kunde ha ingått.
Också i detta test:
Definitive Technology W Adapt
Tyvärr inte hela vägen
Spelaren från Definitive Technology har dessvärre sina brister och låter bara medelmåttigt.
Sonos Connect
Bäst på användarvänlighet
Amerikanska Sonos är fortfarande kungar när det gäller streaming och trådlösa multiroom-system, men de har en bit kvar när det gäller ljudet.
Cambridge CXN
Välutrustat råskinn
Med inbyggt försteg och gott om anslutningar är Cambridge CXN nästan perfekt.
Marantz NA6005
Klangmästaren
Marantz NA6500 låter helt enkelt sagolikt och lägger ribban högt för de andra i prisklassen.
Denon DNP-730 AE
Billig entrébiljett
Denon-strömmaren kostar bara lite mer än Sonos Connect och har allt det flesta behöver.
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader!
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser