Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Tidal till PC och Mac nästan klart

Tidals spelarprogram finns nu i en betaversion för hemdatorer som kan laddas ner kostnadsfritt.

Av / 2015-06-05 - 08:33
Tidal till PC och Mac nästan klart

Streaming-tjänsten Tidal – som förut hette Wimp – erbjuder musikavspelning i full, förlustfri CD-kvalitet. Och det gillar vi.

Men även om det finns utmärkta Tidal-appar till iOS och Android så har det hittills inte funnits några speciella PC- eller Mac-klienter. Det finns en webbspelare, men inget ”riktigt” program, och det är bara Chrome-användare som har haft glädje av webbklienten.

tidal_win-460x265

Nu är dock Tidal nästan färdiga med ett avspelningsprogram till Windows och Mac. På deras hemsida kan vem som helst hämta betaversionen från och med nu.

Vi har naturligtvis gjort detta och även om det handlar om en ofärdig programvara så körs den helt lysande, utan minsta problem. Detta betyder sannolikt att vi kan förvänta oss en officiell version inom kort.

Annons

tidal_settings-460x286
Tidal HiFi streamar förlustfritt FLAC-format i full CD-kvalitet. Och till alla ljudkort eller digitalomvandlare du kan tänka dig att koppla in.

Ett självständigt Windows-program har bättre möjligheter att anpassa inställningarna än en app till webbläsaren. Har man till exempel flera ljudkort eller en extern DAC så kan man skicka system- och webbläsarljudet genom skärmens högtalare medan musiken överförs till stereoanläggningen.

tidal_jay_z-460x284

Förutom musik i full CD-kvalitet har Tidal exklusiva musikvideor. Som den här konserten med miljardär-rapparen JayZ som i mars var frontfigur för det stora uppbåd artister som köpte den norska streaming-tjänsten Wimp.

Desktop-versionen till PC kräver Windows 7 eller nyare versioner och Mac-versionen kräver 10.6 eller nyare.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutet för MQA i Tidal

Här är "Spotify GPT"

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

Ljud & Bild