Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Med iOS 18.2 kan iPhone-användare i EU ta bort App Store

Snart kommer användare i EU bland annat att kunna ta bort App Store från sin iPhone. Se vilka andra appbutiker du snart kommer att kunna installera på din iPhone.

Av / 2024-10-25 - 14:43
Med iOS 18.2 kan iPhone-användare i EU ta bort App Store

Vi har flera gånger nämnt att Apple-användare i EU-länder som Danmark och Sverige till en början inte kommer att ha tillgång till de många nya AI-funktioner med Apple Intelligence, som annars väntar precis runt hörnet.

Läs också Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence Åtminstone inte till en början.

Anledningen är EU-lagstiftning i form av Digital Markets Act (DMA), men tack vare de europeiska reglerna kommer iPhone-användare från EU-länder snart att ha andra alternativ som användare utanför EU inte kommer att ha. Det börjar med iOS 18.2-uppdateringen som introducerar Apple Intelligence för de flesta användare i resten av världen.

ios182 default apps
Med iOS 18.2 kommer EU-användare att kunna definiera nya standardappar för operativsystemet. (Foto: Apple)

Efter att ha installerat iOS 18.2-uppdateringen, som kommer att rullas ut till iPhone-användare i slutet av månaden, kommer EU-användare att kunna ta bort Apples App Store, Kamera-appen, Safari-webbläsaren, Meddelanden och Bilder. Allt för att du ska kunna välja alternativa appar.

altstore
Snart kommer du att kunna installera AltStore PAL på din iPhone om du bor i EU. (Foto: AltStore PAL)

Möjliga alternativ till App Store inkluderar AltStore PAL, som är öppen källkod och erbjuder en rad appar från oberoende apputvecklare. Ett annat alternativ är appbutiken Setapp Mobile och spelföretaget Epic Games, som tidigare har varit i konflikt med Apple på grund av oenigheter kring spelet ”Fortnite”, har också öppnat en appbutik, Epic Games Store, som du hittar här.

Annons

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Från 7 till 8 års uppgraderingar

Samsung Galaxy AI nu på svenska

Klagomål på batteri-tid för iPhone 16

Så blir Oneplus 13

Den tunnaste vikbara smarttelefonen från Samsung hittills

Mobilen blir din sekreterare

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Ljud & Bild