Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Yellowstone, säsong 5, del II – se den allra första trailern! Med Kevin Costner?!

SkyShowtime släpper idag den allra första trailern för den sista delen av Yellowstone, säsong 5 - och Costner är starkt närvarande.

Av / 2024-10-22 - 17:02
Yellowstone, säsong 5, del II – se den allra första trailern! Med Kevin Costner?!

Det är redan bekräftat – i höst kommer äntligen den efterlängtade (kraftigt försenade) del II av Yellowstone, säsong 5. Själva svanesången!

Som vi har skrivit om i otaliga artiklar under det senaste året har det varit fullt krig i Yellowstone-lägret under en längre tid – och det har redan beslutats att seriens största stjärna, Kevin Costner, lämnar serien och att serien kommer att läggas ned efter säsong 5.

Yellowstone sesong 5 del II 5 1 scaled 1
Yellowstone, säsong 5, del II (Foto: SkyShowtime)

Den 20 maj meddelade produktionsbolaget Paramount att inspelningen av den (kraftigt försenade) sista säsongen faktiskt var igång, i Montana; och i mitten av juni släpptes den allra första teasertrailern.

Läs också Vill tillbaka i sadeln! Nu ångrar Costner sig, och har en stor önskan att fortsätta i Yellowstone-rollen som John Dutton.

Vid den tidpunkten var det fortfarande osäkert om seriens obestridda stjärna, Kevin Costner, skulle återvända för att slutföra sin roll som den oförliknelige boskapsbaronen John Dutton.

Men tyvärr – redan nästa dag gick Costner ut på sociala medier och satte punkt för finalen en gång för alla. Eller gjorde han det?

Annons

Idag har den första trailern släppts:

 

Och som den uppmärksamme tittaren kan se med egna ögon – Costner är starkt närvarande i trailern.

Men om detta bara är en tillbakablick (från tidigare säsonger/arkiv) återstår att se.

Sedan återstår det att se hur seriens skapare Taylor Sheridan har valt att skriva ut John Dutton ur berättelsen. Det får vi reda på den 14 november. Den dagen släpps det första avsnittet, följt av veckovisa avsnittspremiärer. Totalt sex nya avsnitt.

Yellowstone sesong 5 del II 5 5 scaled 1

Men även om Costner (tragiskt nog) är ute ur bilden kan vi se fram emot att återförenas med den brokiga skaran bestående av John Duttons hantlangare och svärson Rip Wheeler (Cole Hauser), Johns eldiga och oregerliga dotter Beth Dutton (Kelly Reilly), Judas-sonen Jamie Dutton (Wes Bentley), den rättfärdige sonen Kacey Dutton (Luke Grimes) gift med den trogna indiankvinnan Monica (Kelsey Asbille).

Vi får också följa med på resan för den tafatte cowboywannaben Jimmy (Jefferson White), den trogne indianhövdingen Rainwater (Gil Birmingham), samt det ruffiga och charmiga cowboygänget i Yellowstone-stallet, med den rappkäftade Teeter (Jen Landon) och den stoiske Lloyd (Forrie K. Smith) i spetsen.

 

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den inflytelserika familjen Duttons boskapsdynasti, med alla dess intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Pater familias är John Dutton, suveränt porträtterad av Kevin Costner. Under knappt fem säsonger har vi fått följa kampen för att bevara gården, boskapsdriften och familjens traditionella livsstil – med alla tänkbara medel.

Yellowstone sesong 5 2

I det sista kapitlet kommer familjen Dutton att fortsätta kämpa för att bevara ranchen och slåss mot storföretagens fastighetsutvecklare, miljöaktivister och de lokala indianstammarna.

Läs också Hur dör John Dutton i Yellowstone? Om exakt en månad får vi reda på hur John Dutton (Kevin Costner) dör i Yellowstone. Men först måste vi lära oss hur man beter sig som en cowboy i Montana!

 

Yellowstone, sesong 5, del II_5 (1) Yellowstone, sesong 5, del II_5 (5) Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone Season 5B - Unit Photography Yellowstone, sesong 5, del II_c (3) Yellowstone, sesong 5, del II_c (2) Yellowstone, sesong 5, del II_c (2) Yellowstone, sesong 5, del II_c (1) Yellowstone-sesong-5_a-4 Yellowstone, sesong 5, del II_1 Yellowstone, sesong 5, del II_5 (2)
<
>
Yellowstone, säsong 5, del II (Foto: SkyShowtime)

 

Produktionsstoppet (som har pågått sedan hösten 2022) beror på en konflikt mellan seriens skapare Taylor Sheridan och seriens obestridda stjärna: Costner.

Enligt Deadline var Kevin Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drog ut på tiden och därmed krockade med andra projekt han har, inte minst hans filmserie Horizon: An American Saga. Tydligen hade Costner inte åtagit sig så många inspelningsdagar som Sheridan & Co ville.

 

Att schemalägga andra projekt är inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där multitalangen Sheridan skriver på serien under inspelningen och plötsligt kan lägga till ytterligare avsnitt.

Läs också Äntligen! Om fyra veckor släpps det sista kapitlet i Yellowstone - och du kommer att kunna se Rip, Beth & Co. skarpare än någonsin tidigare.
Yellowstone sesong 5 del II 2 scaled 1
Yellowstone, säsong 5, del II (Foto: SkyShowtime)

PS! Landman är den senaste av Taylor Sheridans serier att bli tillgänglig för streaming på SkyShowtime. De andra är:

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

Det har också bekräftats att Michelle Pfeiffer kommer att spela en av huvudrollerna i den kommande uppföljaren The Madison.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bob Dylan-trailer!

Titta på trailern till Dune: Prophecy!

Explosiv Citadel-trailer!

Klassisk Alien - redo för VOD!

Hur dör John Dutton i Yellowstone?

Remake av en förnämlig klassiker!

Äntligen!

Japansk maffiaaction: - Intensiva kampscener

Netflix höjer nu sina priser

Bakom kulisserna!

Kidman + Curtis!

Fler romantiska julförvecklingar på gång

Ljud & Bild