Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Iphone 16 drar ur batteriet snabbare än normalt

Trots godkända testresultat för batteriet rapporterar uppretade köpare att verkligheten är en annan.

Av / 2024-10-22 - 12:44
Iphone 16 drar ur batteriet snabbare än normalt

I recensionerna av iPhone 16-modellerna är det få klagomål på att batteritiden skulle vara dålig. Åtminstone inte sämre än tidigare modeller. Men på nätet översvämmas forumen av rapporter från köpare som berättar om en helt annan verklighet. Problemet är att recensenter använder testprogram som belastar mobilen maximalt för att se hur lång tid det tar att dra ur batteriet. Men som denna protestvåg visar kan normal användning ge en helt annan upplevelse.

Det visar sig nämligen att problemet uppstår när telefonen försätts i standby-läge. I stället för att dra ner strömförbrukningen till ett minimum fortsätter mobilen att dra mycket batteri. Detta har visats extra tydligt för dem som inte laddar över natten, då mobilen ju inte använts och därmed inte borde ha tappat mycket laddning alls.

Läs också Denna iPhone kan du gott hoppa över Apple iPhone 16 Pro Max är naturligtvis en strålande produkt med hög kvalitet och enorma prestanda. Men det saknas nya idéer, framför allt för att Apple Intelligence ännu så länge lyser med sin frånvaro.

Problemet kan mycket väl visa sig ligga i operativsystemet iOS 18 som släpptes nyligen. Vissa användare av äldre iPhone-modeller har nämligen också rapporterat att deras mobil plötsligt fått sämre batteritid.

Som om inte det var nog har det börjat komma rapporter om att iPhone 16 Pro och iPhone 16 Pro Max-användare att mobilen plötsligt fryser, eller till och med oförklarligt startar om.

Räddningen är på gång

Uppdateringen iOS 18.1 är på gång. Det är den som till sist ska ge amerikanska användare tillgång till de första Apple Intelligence-funktionerna.

Annons
Läs också Din nya iPhone 16 kommer inte att få Apple Intelligence Åtminstone inte till en början.

I beskrivningen av nyheterna för den senaste betaversionen av iOS 18.1 berättas att den löser flera problem med oväntade omstarter, appar som låser sig och för hög strömförbrukning.

Apple säger att den färdiga versionen ska släppas i Oktober. Och eftersom de oftast släpper nya versioner på måndagar eller tisdagar är det ganska troligt att vi får en lösning på problemet 28–29 oktober.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Klagomål på batteri-tid för iPhone 16

Så blir Oneplus 13

Den tunnaste vikbara smarttelefonen från Samsung hittills

Mobilen blir din sekreterare

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Ljud & Bild