Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Shanling HW600: Siktar högt med nya high-end-lurar

Shanling HW600 är öppna, planmagnetiska hörlurar som siktar på high-end-marknaden.

Av / 2024-10-20 - 09:01
Shanling HW600: Siktar högt med nya high-end-lurar

Kinesiska Shanling ger sig in i segmentet high-end-hörlurar med sina nya HW600. Det är deras första fullstora hörlurar och ett nytt segment för företaget, som tidigare har fokuserat på bärbara musikspelare, öronproppar och förstärkare. Med HW600 siktar Shanling rakt mot toppen, med en femsiffrig prislapp.

DM 20240929144745 013
Foto: Shanling

Planmagnetiska element

I centrum av HW600 sitter ett egenutvecklat 110 x 86 mm planmagnetiskt element. Det stora membranet är tillverkat av ett ultratunt polymermaterial som bara mäter 8 mikrometer, vilket enligt Shanling ger både hög känslighet och låg distorsion. Högtalarelementet har en dubbelsidig magnetkonstruktion med 14 neodymmagneter, vilket ska ge en kraftfull magnetisk flödestäthet på 1,8 tesla.

Shanling hävdar att man har optimerat luftflödet genom två separata akustiska kammare för att skapa en rumslig men ändå intim ljudbild.

Shanling HW600
Foto: Shanling

Teknik

Företaget uppger att HW600 har ett frekvensomfång på 12-40 000 Hz, med en känslighet på 104 dB och en impedans på 30 ohm. Detta innebär att hörlurarna bör vara relativt lätta att driva för de flesta förstärkare.

När det gäller design bjuder HW600 på en blandning av moderna och klassiska element. Öronkåporna är CNC-frästa av flyg- och rymdcertifierad aluminium i 7000-serien, med ett speciellt mönster som inspirerats av traditionella, kinesiska bambufogar. Den öppna designen ska bidra till en luftigare och mer detaljerad ljudbild.

Annons
Shanling HW600
Foto: Shanling

Komfort

För att säkerställa en hög komfortnivå är huvudbandet och öronkuddarna tillverkade av minnesskum med hög densitet, täckt med äkta lammskinn. Öronkåporna kan justeras på två axlar, i tre dimensioner, för optimal anpassning. Vikten på hela 480 gram utan kabel kommer nog att kännas av, men om lurarna trycker på rätt ställen bör det inte orsaka något obehag.

HW600 har en löstagbar 1,5 meter lång kabel i 4-ledars single crystal koppar. Kabeln har 3,5 mm-kontakter för själva hörlurarna och avslutas med en balanserad 4,4 mm-kontakt i den ände som går in i spelaren. Dessutom medföljer adaptrar för 6,3 mm och standard 3,5 mm-anslutning.

Shanling HW600
Ill: Shanling

Shanling HW600: Pris och tillgänglighet

Med en prislapp på 1 500 Euro är HW600 i samma liga som erkända high-end-modeller som Focal Clear Mg, HiFiMAN Arya och Sennheiser HD 800S. Det återstår att se om Shanling kan utmana de etablerade varumärkena när det gäller ljud- och byggkvalitet.

Mer info: shanling.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Focal Lensys Pro: Precisionsverktyg för ljudkonstnärer

Kläms fast på örat

Trygga JBL-hörlurar för barn

Sonys flaggskeppshörlurar i en ny färg

Här är Audezes vildaste elektrostater

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Ljud & Bild