Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tech World 2024: En första titt på Moto AI

På Lenovos Tech World 2024 i Seattle fick vi en förhandstitt på nästa version av Moto AI som kan befria dig från triviala och arbetsintensiva uppgifter på mobilen.

Av / 2024-10-18 - 11:01
Tech World 2024: En första titt på Moto AI

Den moderna smartphonen kan göra många saker enklare, men den gamla visionen om att låta teknologin fungera som en personlig sekreterare eller butler har vi fått vänta på att se förverkligad.

Men kanske är tiden mogen.

På Lenovos event Tech World 2024 i Seattle den här veckan fick vi en titt på en betaversion av nästa Moto AI, och även om den fortfarande är ofärdig kan den både organisera lunchen i staden och hålla koll på flödet av inkommande meddelanden.

Motorn bakom assistenten är en LLM, alltså en stor språkmodell som kan använda naturligt språk för att interagera med användaren och söka efter information. På samma sätt som man skulle göra det själv.

PXL 20241015 161236770
”Boka ett bord för lunch – och skaffa mig sedan en Uber som kör mig dit.” Din mobiltelefon kan snart vara din personliga sekreterare. Om den är från Motorola. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Du är hungrig och vill gärna äta lunch med en vän. Men var hittar man ett spännande café? En lösning kan vara att ägna en halvtimme åt att söka efter bra recensioner på nätet och sedan boka bord på caféets webbplats. I Moto AI:s demobås fick vi se hur den mobila AI-agenten gjorde arbetet med att hitta caféet på ett ögonblick och bokade ett bord efter att förslaget godkänts. Den hittade också en körning med Uber. Och det var där experimentet slutade. Agenten får nämligen inte spendera ägarens pengar på ”egen hand”. Vilket förmodligen är en bra idé. Åtminstone så länge programmet fortfarande befinner sig i testfasen!

Annons

Det är inte varje dag man äter lunch på ett trevligt café och åker Uber eller taxi dit. Men assistenten kommer också att kunna automatisera de mer tråkiga dagliga uppgifterna som att ställa ett alarm eller sätta ihop en spellista.

PXL 20241015 224711329
Ge mig en överblick över vad som har hänt… (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Funktionen Catch me up ser ut att kunna spara mycket tid. Den kan granska och sammanfatta personlig kommunikation, till exempel missade meddelanden på sociala medier. Assistenten kan ge en översikt över meddelanden och telefonsamtal utan att man behöver gå igenom hela listan, ett meddelande i taget.

PXL 20241015 224715737
Här är AI:ns sammanfattning av meddelanden, e-post och telefonsamtal. Men den kan ännu inte svara å dina vägnar. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Fram till nu – och som sagt, det här var bara en ofärdig betaversion – kunde programmet bara sammanfatta, men inte svara på meddelanden. Det tråkiga arbetet med att ringa vänner och familj och publicera svar på sociala medier måste du själv göra. Åtminstone för tillfället.

Tyvärr kunde personerna i demobåset inte avslöja när vi får se den färdiga versionen. Men det skulle kunna vara på mobilmässan MWC som äger rum i Barcelona i mars 2025.

Ingen kommentar – men man kan ju alltid spekulera…”

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den tunnaste vikbara smarttelefonen från Samsung hittills

Mobilen blir din sekreterare

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Ljud & Bild