Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu uppdateras Pixel-mobilerna med Android 15

Fokus på stöldskydd, integritetsskydd och förbättringar som gör det lättare att jobba på stora skärmar.

Av / 2024-10-16 - 15:01
Nu uppdateras Pixel-mobilerna med Android 15

Idag har i stort sett alla nya mobiler Android 14 installerat men nu startar årets stora uppgraderingscirkus. Google släpper nu nämligen Android 15 till sina egna Pixel-mobiler. Under de kommande månaderna kommer utvalda modeller från andra tillverkare att få uppdateringen, efter att tillverkarna lagt till sina egna anpassningar. Vi väntar oss att de första nya mobilerna som levereras med operativsystemet kommer i början av 2025.

Skärmbild: L&B Home

Funktionen Theft Detection Lock använder AI för att upptäcka om någon ryckt mobilen ur handen på dig och låser då skärmen. Denna funktion kommer även för äldre Android-mobiler. I Android 15 införs även kontroller när man försöker ändra saker som tjuvar ofta gör, som att avlägsna SIM-kort eller stänga av spårningen av mobilen. Läs mer om detta i Googles säkerhets-blogg.

Läs också Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner Din Android-mobil får både preventiva och reaktiva skyddsfunktioner mot stöld.

I Android 15 finns nu ett virtuellt kassaskåp där man kan låsa in sina känsliga appar, som sociala medier, dejtingappar och onlinebanken. Apparnas existens döljs helt i mobilen, och kräver inloggning för att låsas upp.

 

För att göra det enklare att jobba på en stor skärm, antingen det är en vikbar mobil eller en surfplatta, kan man nu fästa eller lossa ett aktivitetsfält på skärmen där man kan ha sina vanligaste appar. Precis som på datorn.

Annons

 

Det blir också lättare att jobba med flera appar samtidigt på skärmen genom att man kan spara sina vanligaste kombinationer. Exempelvis att Drive och Gmail alltid öppnas tillsammans på varsin sida av skärmen.

 

Bland förbättringar i apparna kan nämnas att kameran blir bättre i svag belysning, att sms-appar nu kan skicka meddelanden via satellit och att man kan logga in med ett enda tryck i appar som använder Passkeys.

Läs också Google säkrar ditt konto Slut på phishing utropar Google och skrotar lösenord till förmån för passkeys, samtidigt som de gör det enklare att bekräfta avsändaren i Gmail.

Här kan du se om din modell kommer få Android 15

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Ljud & Bild