Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple lanserar ny iPad mini

Tre år efter den senaste modellen är Apple äntligen redo med en uppdaterad version av företagets minsta surfplatta.

Av / 2024-10-15 - 17:02
Apple lanserar ny iPad mini

Apple är klara med den sjunde upplagan av iPad mini, och utseendemässigt är det ingen skillnad mellan den nya surfplattan och dess föregångare, iPad mini 6 från 2021. Skärmen är samma 8,3″ IPS-skärm som ingick i köpet för tre år sedan.

Det som är nytt finns under skärmen, där Apple nu har placerat ett A17 Pro-chip för att driva enheten. Det här är samma processor som finns i Apple-produkter som iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max. Så hastigheten kommer troligen inte att vara ett problem.

Läs också Den perfekta formfaktorn? Nya iPad mini passar inte alla, men för dig som gillar det kompakta formatet är den det bästa surfplatteköpet du kan göra.

Jämfört med iPad mini från 2021 kommer den nya modellen att ha en dubbelt så snabb ”Neural Engine” och 30 procent högre CPU-prestanda, och den nya processorn säkerställer också att iPad mini 7 kommer att stödja Apple Intelligence när Apples AI-funktioner så småningom når användarna.

Den nya iPad mini har också stöd för Apple Pencil Pro. (Foto: Apple)

Andra nya funktioner är Wi-Fi 6E och nya iPad mini har endast stöd för eSIM. Inga fler fysiska SIM-kort i modeller som kan använda både Wi-Fi och 5G.

Läs också Denna iPhone kan du gott hoppa över Apple iPhone 16 Pro Max är naturligtvis en strålande produkt med hög kvalitet och enorma prestanda. Men det saknas nya idéer, framför allt för att Apple Intelligence ännu så länge lyser med sin frånvaro.

Pris och tillgänglighet

Apples nya iPad mini går att beställa nu och levereras från och med den 23 oktober med iPadOS 18 och antingen 128 GB, 256 GB eller 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Annons

Den finns i färgerna blå, lila, stjärnglans och rymdgrå från 6 995 kronor för Wi-Fi-modellen och 9 095 kronor för Wi-Fi + Cellular-modellen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild