Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Äntligen officiellt: Sonos Arc Ultra och Sub 4

RYKTENA VAR SANNA: De nya Sonos-produkterna kommer att finnas tillgängliga i oktober.

Av / 2024-10-15 - 15:50
Äntligen officiellt: Sonos Arc Ultra och Sub 4

Soundbaren Sonos Arc och subwoofern Sonos Sub (Gen 3) börjar bli till åren och det har länge spekulerats i att de populära Sonos-produkterna snart kommer att ersättas av en ny generation. Och nu är de nya produkterna Sonos Arc Ultra och Sub 4 äntligen officiella.

Tech-branschen älskar rykten om kommande produkter, och bortsett från Apple är det Sonos som det har pratats, viskats och läckt mest om den senaste tiden. Sonos Arc Ultra och Sub 4 kan därför sägas vara några av höstens sämst bevarade ”hemligheter”. Men nu är de här!

”I årtionden har Sonos revolutionerat hemmabio och musikupplevelser med produkter som ser lika bra ut som de låter. Drivna av vår hunger efter innovation, skapade vi Sound Motion™ för att bryta gränserna för vad som är möjligt med en enda högtalare, och föra denna branschförsta givarteknik till hemmabio där efterfrågan på extraordinärt ljud är lika med design som passar moderna vardagsrum.” sa Patrick Spence, vd för Sonos. ”Arc Ultra är en nyskapande av vår bästsäljande soundbar, som utnyttjar denna otroliga innovation för att leverera en oöverträffad ljudupplevelse från en snyggare design.”

Sonos Arc With Sub and Rears
Sonos Arc och tredje generationens Sub är nu redo att bytas ut. (Foto: Sonos)
2 mediakit it carousel 1
Sonos Arc Ultra. (Foto: Sonos)

Sonos Arc Ultra

De nya produkterna Arc Ultra och Sub 4 bygger vidare på de populära Sonos Arc och Sub 3 och utlovar mer avancerade funktioner och bättre ljud. Enligt Sonos kommer den nya Ultra-versionen att ha så många som 14 högtalarelement – tre fler än den nuvarande Arc – för upp till 9.1.4-kanaler surroundljud (den nuvarande Arc stöder upp till 7.1.4 med Era 300 som bakhögtalare).

Varje element drivs av en dedikerad klass D-förstärkare. Dessutom använder högtalarelementen en ny teknologi som kallas Sound Motion för att öka prestandan, med mer dynamiskt ljud från de relativt små elementen. Sonos hävdar att Arc Ultra ”producerar dubbelt så mycket bas som Arc, vilket öppnar ett nytt kapitel inom ljudinnovation där kraftfullare och bättre ljud kan produceras från mindre produkter.”

Annons

Arc Ultra har naturligtvis också stöd för Trueplay-rumskorrigering, som kommer att finnas tillgänglig via Sonos-appen för både Android och iOS. Bland de intressanta funktionerna finns en justerbar dialogförbättring. Eftersom det här är en Sonos-produkt kan vi naturligtvis förvänta oss musikuppspelning via Wi-Fi, utöver Bluetooth.

Sonos Sub Gen 4

Sub 4 är nästa generation av Sonos ikoniska subwoofer. Sub 4 har ”fräschat upp både design och elektronik för att leverera en djup bas som förvandlar din hemmabioupplevelse och drar dig djupare in i det innehåll du älskar”.
Subwoofern sägs vara uppgraderad både invändigt och utvändigt, med ”ökad processorkraft och minne samt nya Wi-Fi-radioenheter”. Huruvida förstärkarens effekt och högtalarelementen har ändrats nämns inte i dokumentationen hittills.

2 mediakit intro 2
Sonos Sub 4. (Foto: Sonos)

Lanseringen uppskjuten på grund av app-problem

Sonos var, och är fortfarande, en av världens mest populära högtalartillverkare, men nyligen har den amerikanska leverantören upplevt incidenter som har lämnat en repa i lacken vad gäller ryktet hos lojala användare. Ända sedan Sonos släppte den nya versionen av sin app i maj 2024 har företaget fått en ström av klagomål från användare som upplevt olika problem med sina högtalare. Sedan dess har Sonos-teamet arbetat hårt med uppdateringar, och Sonos VD Patrick Spence har enligt uppgift skjutit upp höstens lanseringar av nya produkter tills appen fungerar som förväntat igen.

Läs också Sonos app dödar försäljningen - måste skjuta upp nya produkter Sonos skjuter upp lanseringen av två nya produkter tills den dåliga appen har åtgärdats.

Pris och tillgänglighet

Sonos Arc Ultra kan förbeställas nu, med leveransstart från och med den 29 oktober 2024. Priset kommer att vara 10 449 kronor. Sub Gen 4 kommer att kosta 9 999 kronor. Test kommer snart!

Läs också Årets bästa soundbar från Samsung? När du vill ha rent och kraftfullt bioljud för pengarna är Samsungs bästa soundbar HW-Q995D ett säkert köp.
Läs också Fyrverkeri i hemmabion Sonys bästa soundbar hittills har musklerna som behövs för att leverera solida filmljudupplevelser.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Beolab 50 och Beosound Theatre i Ferrari-version

JBL sätter färg på festen

Ännu djupare bas från SVS

De största högtalarna någonsin från Arendal Sound

Se vad Naim och Focal har kläckt!

Budgetvänlig KEF-serie med Meta-teknik

Vi presenterar DALIs nya high-end-serie

Linn lanserar ny högtalarserie

Osynliga Lyngdorf för hemmabio

På fabriksbesök hos Marshall

Mycket bättre än soundbars

Budgetvänliga bokhyllehögtalare

Ljud & Bild